Theo Aloitti Soseet

Meillä oli keskiviikkona 4 kuukauden neuvola ja lääkärintarkastus. Theo oli 65 cm pitkä ja painoa hurjat 7965 g. Neuvolassa kyseltiin mikä on meidän kanta kiinteiden aloittamiseen ja olimme molemmat sitä mieltä, että voisimme aloittaa jo maistelun.

Tässä vaiheessahan vasta otetaan pieniä maisteluannoksia ja pääravinto on edelleen äidin maito. Jotkut aloittavat maistelun vasta huomattavasti myöhemmin, mutta me nyt halusimme aloittaa jo nyt. Neuvolasta sanottiin, että tämä voi myös pitkällä tähtäimellä täyttää Theoa paremmin ja ehkä auttaa yöuniin. Mutta siitä ei tietenkään ole mitään takeita.

Saimme ohjeeksi aloittaa kasviksilla ja hedelmillä. Aloitimme ensimmäisenä nyt sitten päärynästä. Theo ei ollut edes ihmeissään. Hänen ilme oli sellainen, että ihan kuin hän olisi syönyt ennenkin. Ei sylkenyt ruokaa pois vaan maiskutteli ja nielaisi. Tykkäsi selvästi.

Ajattelin aluksi, että annan vaan tyyliin yhden t-lusikallisen, mutta Theolle näytti maistuvan, niin annoin sitten hieman enemmän. Suositus oli, että maisteluannokset ovat 1/2-2 t-lusikallista. Hän olisi varmaan vetäissyt koko purkin jos olisin vaan syöttänyt. 😀 Muutamaa t-lusikallista enempää en kumminkaan anna vaikka maistuisi, koska suoliston tulee ekana tottua uuteen ravintoon.

Nyt alkuun maistellaan päärynää, luumua, porkkanaa ja perunaa. Lihatuotteisiin mennään vasta huomattavasti myöhemmin. Näin pienelle ei lihatuotteita suositella.

Theo kyllä kasvaa todella hyvin pelkällä maidollakin, mutta tuntuu ettei se maito pidä hänen nälkäänsä poissa. Vielä ei kumminkaan kiinteillä mitään aterioita tule, vaan totutellaan vaan.

Nyt alkoi sitten uusi jännä vaihe meidän lapsiperhearjessa. 🙂 Päärynä makuna oli varmasti helpoimmasta päästä. Saa nähdä miten muut maut maistuu. Suositeltu maistelukerta on 10-15, jotta lapsi tottuu makuun.

3 Viikkoa Huonosti Nukuttuja Öitä

Ajatus ei kulje, silmiä ja päätä särkee, huonovointinen ja sumuinen olo. Tätä unettomuus aiheuttaa. Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun Theo rupesi nukkumaan huonosti. Jos Theo ei nuku, minä en nuku. Hyvin yksinkertaista.

Kaikki alkoi Theon flunssasta. Ensimmäinen viikko meni siihen kun Theo heräili useamman kerran yössä, koska hänellä oli yskä ja nuha.

Toisella viikolla flunssa oli jo lähtenyt, mutta heräilykerrat vaan kasvoi. Tässä vaiheessa alkoi omakin väsymys jo vähän tuntua. Aikaisemmin Theo heräsi ainoastaan 2-3 kertaa yössä syömään. Syöminen kesti vajaa 10 min ja sitten hän aina nukahti heti uudelleen.

Nyt Theo herää 1-2 kertaa tunnissa. JOKA IKINEN YÖ.  Hän säpsähtelee ja heiluttelee käsiään sekä jalkojaan ja stten havahtuu itkuun. Etsii minua viereltään ja haluaa rinnalle. Syö kunnolla sen 2-3 kertaa yössä, mutta muuten hakee vaan turvaa. Silittely ei auta. Tutti ei auta. Ainut mikä auttaa on rinta.

Olen kyllä kokeillut kaikki mahdolliset poppaskonstit; Unipussi, kapalointi, tutti, uniriepu, tassuttelu, havahduttaminen ennen nukahtamista, totaali kieltäytyminen, jne. Mikään ei auta. Kaikki päättyy hysteeriseen itkuun, joka helpottuu vasta kun hän pääsee rinnalle. Ei siinä mitään, jos tosiaan tämä olisi tällaista vain 2-3 kertaa yössä, mutta joka tunti. Huoh.

Nyt kun kolmaskin viikko oli tällainen, niin voin sanoa, etten ikinä ole ollut näin väsynyt. Keskiviikkona väsymys oli jo niin suuri, että aamulla kun oli aika nousta sängystä, niin aamukahvia juodessa pääsi ihan itku. Mulle iski vielä flunssa päälle, joka myös laittoi mielen hieman alas. Sekin varmasti tuli sen takia, kun on vaan niin väsynyt ja vastustuskyky heikoilla. Kauhea tunne nousta uuteen päivään, kun olo ei ole yhtään virkeä. Unohtelen ihan asioita. Mun piti miettiä yksi päivä, että olinko mä äsken käynyt vessassa vai en.

Herra x vei keskiviikkona Theon pariksi tunniksi pois kotoa, jotta saisin päiväunet. Niistäkään ei tullut mitään, koska väsymys oli mennyt siihen pisteeseen, etten saanut unen päästä kiinni. Nuokuin tunnin verran koiranunta ja olo oli vielä kauheampi kuin aamulla. Torstaina sain nukuttua Theon kanssa yhdessä tunnin päikkärit ja pääsin ihan syvään uneen asti. Olo oli kuin eri ihmisellä tuon jälkeen.

X:stä tähän unihommaan ei ole mitään hyötyä, koska hän joko herää aamulla aikaisin töihin tai treenaamaan, niin ei voi olla öitä valveilla. En edes tiedä auttaisiko se, jos x antaisi vaan pulloa Theolle yöllä. Luulen, että huutaminen alkaisi saman tien kun en itse olisi antamassa rintaa. Kerran me tätä testattiin kun Theo oli ihan pieni, niin itsekkin olin hereillä koko syötön ajan, niin ei siitä ollut mitään hyötyä. En vaan saa itse nukuttua, jos kuulen Theon. Välillä vähän tuntuu ettei herra x jotenkin ymmärrä minkälaisia nuo yöt minulla on ja miten väsynyt olen. Olenkin sanonut hänelle, että joku yö mä herätän hänet yhtä monta kertaa mitä itse herään, niin ymmärtäisi. Onneksi hän tekee aina kotona ollessaan mun aamupalan ja ruuat, niin ei tarvitse itse niitä ihan koomassa väsätä. Neuvolassakin sanoivat keskiviikkona, että annat vaan nyt Theon isän tehdä kaikki kotityöt, niin siihen vaan totesin, että hän tekee ne muutenkin aina. 😀 Neuvolta-täti naureskeli, että ompas hyvä palvelu. 😀

Keskiviikkona oli tosiaan tuo 4 kuukauden lääkäri ja kaikki oli hyvin. Korvissakaan ei ollut mitään. Lääkäri ei löytänyt mitään syytä mistä nuo yöt voisi johtua. Neuvolassa antoivat vain sosiaalityöntekijän numeron, jolle voin soittaa jos tilanne ei helpotu. He kuulema voivat auttaa yöjutuissa. Käyttivät ihan nimikettä ”uniexpertti”.  Unikoulua ei  kumminkaan saa tehdä ennen kuin Theo on 6 kuukautta. Toivon todella, ettei nyt siihen asti tarvitsi valvoa joka yö näin.

Pyrin kumminkin koko ajan muistamaan, että tämä on varmasti väliaikaista ja pysyä positiivisena. Negatiivisuus kun ei vaan auta. Joka päivä lähden kumminkin liikkeelle ja teen jotain. Pyrin säilyttämään oman itseni väsymyksestä huolimatta.