Minkälaista On Bloggaajan Arki Pienen Vauvan Kanssa

Minkälaista on bloggaajan arki vauvan kanssa? Milloin kirjoitan? Miten nappaan kuvia ja milloin edtoin ne? Nyt ajattelin kirjoittaa teille miten tämän toteutan.

Pienen vauvan kanssa arki on yllättävän hektistä. On vaipanvaihtoa, soseiden maistelua, imettämistä, päälle pukemista, leikkimistä, nukuttamista ja sitten homma alkaakin jo alusta. 😀 Tuossa välissä pitäisi itse saada tehtyä perusarkijutut kuten suihku, hampaiden pesu, syöminen, jne.

Olen ottanut rutiiniksi, että kirjoitan aamulla kun Theo viihtyy silloin parhaiten sitterissä. Kirjoitan useamman postauksen valmiiksi. Kirjoitan myös luonnoksiin aiheita, joista haluan kirjoittaa.

Valokuvia otan melkein päivittäin. Joskus herra x tai joku ystävä auttaa kuvaamisessa, joskus taas käytän kameran automaattia. Valokuvat editoin yleensä iltaisin, kun herra x on tullut töistä ja voi olla Theon kanssa.

Suunnittelen viikon aina etukäteen ja mulla on aika hyvä kuva jo sunnuntaina mitä seuraavalla viikolla julkaistaan. Jätän myös aina pelivaraa, jos tuleekin jokin sellainen idea, jonka haluan julkaista heti.

Bloggaaminen on aika kokonaisvaltaista työtä, koska se on tavallaan läsnä joka hetkessä; pitää ideoida, kuvata, markkinoida, jne.

Nyt Theo on jo sen ikäinen, että uskallan ottaa sen mukaan eri tilaisuuksiin joihin saan kutsuja. Se on kyllä ollut kivaa päästä sosialisoitumaan eri paikkoihin ja tapaamaan bloggaaja-kollegoita.

Theo ei kotona nuku noita päiväunia, niin ajattelin, että rupean käymään vaunulenkillä Theon kanssa.  Samalla reissulla voin mennä kahvilaan hoitamaan koneella blogijutut. Näin Theo saa nukuttua ja minä tehtyä omia juttuja.

Terkkuja muuten sängyn pohjalta. Kolme viikkoa kestänyt flunssa taas kerran paheni ja ollaan molemmat Theon kanssa kauheessa flunssassa. Ei kiva!

Tienaanko Bloggaamisella

Moni tuttava on multa viimeaikoina kysynyt, että tuoko bloggaaminen mulle mitään tuloa. Aika harva bloggaaja täällä Suomessa voi sanoa elävänsä todella hyvin bloggaamisella. Tai no, riippuu varmasti omista menoista, että millä tulee toimeen. Mutta tarkoitan nyt sellaisia bloggaajia, joiden vuositulot pyörivät vaikkapa siinä 40 000 – 100 000 euron luokkaa.

Itse voisin kärjistää bloggaajat kolmeen eri kategoriaan;

  1. Isot blogit. Bloggaaminen on kokopäivätyö ja vuositulot ovat sellaiset, että tulevat hyvin toimeen.
  2. Keskisuuret blogit. Bloggaaminen on sivutyötä eli saavat pientä tuloa blogista.
  3. Pienet blogit.  Bloggaaminen tapahtuu puhtaasti harrastepohjalta ilman tuloa.

Itse kuuluun kategoriaan numero kaksi. Eli bloggaaminen on mun sivutyö, josta saan pientä korvausta ja etuuksia. Rikastumaan tällä ei pääse, mutta on kiva lisä oman päätyön ohella. Välillä on kuukausia jolloin blogista tulee pienempiä summia ja välillä hieman isompia. Kaikki riippuu minkälaisia kaupallisia kampanjoita teen eri firmojen kanssa. Myös blogin kävijät vaikuttavat tuloihin.

Minkälaisista summista sitten oman blogin kohdalla puhutaan. No ei mistään meganomaalisista. Useimmiten puhutaan kolminumeroisesta summasta, mutta satunnaisesti nelinumeroisesta. Palkkiot vaihtelevat todella paljon eri blogien väleillä, vaikka kävijämäärät olisivatkin samat. Siihen vaikuttaa miten itse osaa hinnoitella itsensä, kuinka usein saa yhteistöitä ja miten kaupallinen on yritysten mielestä. Myös omat somekanavat vaikuttavat hintoihin. Jos jollakin on vaikka 10 000 instagram-seuraajaa, niin yritys haluaa varmasti saada näkyvyyttä myös siellä.

Oma tavoitteeni ei koskaan ole ollutkaan tehdä blogista minulle kokopäivätyötä. Kirjoittaminen on mulle henkilökohtainen terapiamuoto, mutta se ei anna samoja kicksejä kuin oma päivätyöni. Jos mulla olisi sama intohimo ja draivi bloggaamiselle kuin mitä mulla on omassa työssäni, niin voihan se olla, että pääsisin bloggaajana tuohon ykkös kategoriaan.

Näin äitiyslomalla bloggaaminen on ollut todella virkistävää ja tuo omaan arkeen lisää sisältöä. On ollut ihana jakaa omia kokemuksia ja saada teiltä lukijoilta vinkkejä ja vertaisapua. Se antaa mulle miljoona kertaa enemmän kuin yksikään euro mitä tästä saan. Iso kiitos teille! <3