Kuinka Onnistuin

Minulta usein kysytään, että miten olen onnistunut muuttamaan elämätapani. Tähän ei ole yksittäistä suoraa vastausta, mutta tein lyhyen yhteenvedon siitä mitkä asiat mun mielestä on avainasemassa.

Halu/motivaatio

Jos et oikeasti tahdo tehdä muutosta, niin et tule siinä myöskään onnistumaan. Kaikki lähtee itsestä. Kesäkunnot jne kannattaa unohtaa ja ajatella pitkän tähtäimen tavoitetta. Jos motivaattori on pelkkä kesäkunto, niin ne kilot voivat aika nopeasti tulla takaisin, jos sitä uutta elämäntapaa ei ole oikeasti omaksuttu.

Älä mieti liikaa vaan tee

Joskus kannattaa lopettaa vain se miettiminen ja tehdä asioita ohjeiden mukaan. Jos joka päivä mietit, että onnistuuko tämä jne, niin eihän siitä mitään tule. Tee vain niitä terveellisiä valintoja ja harrasta liikuntaa säännöllisesti, niin onnistut varmasti.

Käytä järkeä

Jos noudatat kitudieettiä, mehupaastoja, jne niin kyllähän järjen jo pitäisi sanoa, ettei näiden avulla nyt mitään elämäntaparemontttia tehdä. Käytä siis tervettä järkeä. Syö monipuolisesti, terveellisesti ja säännöllisesti. Harrasta myös liikuntaa säännöllisesti. Jos lenkillä ei tule hiki, niin ei se kyllä sulta kauheasti rasvaa polta. Jos taas olet koko ajan aivan poikki, niin kannattaa miettiä menikö hieman överiksi? Eli kohtuu ja järki mukana kaikessa tekemisessä.

Nämä kolme asiaa on mun mielestä tärkeimmät asiat mitä pitää ottaa huomioon kun tehdään elämäntaparemonttia. Täytyy myös muistaa, että tämä vie aikaa ja alussa se tuntuu haasteelliselta. Ethän voi olettaa, että uudet terveelliset elämäntavat iskostuvat osaksi uutta elämää muutamassa viikossa. Tämä siis vie aikaa ja vaatii malttia. Muistakaa, että lopussa kiitos seisoo. 🙂

 

 

 

Älä Sano Näin Lihavalle

Silloin kun itsellänikin oli elopainoa hieman enemmän, niin ne tietyt kommentit joita sain oli todella ärsyttäviä.

Nyt sitten halusin tehdä teille listan niistä, kommenteista joita ei tosiaan kannata päästää suustaan. Näitä kaikkia en ole itse saanut, mutta kuullut kyllä ystäviltäni.

Kannattaako syödä tuota?

Siis kyllä ylipainoinen ihminen tietää mistä ne kilot ovat tulleet. Eli ei tietenkään sitä donitsia kannata syödä, mutta siinä hetkessä kaikesta huolimatta päätös syömisen suhteen on jo tehty.

Oletko miettinyt laihduttamista?

Kaikki ylipainoiset ovat melko varmasti laihduttamista miettineet ja jotkut jopa yrittäneet. Ja toisaalta mikä oikeus on ihmisellä kysyä henkilön ulkonäköön liittyviä asioita?

Sama kun kysyisi hoikkarakenteiselta mieheltä, että oletko miettinyt salilla käymistä tai hoikalta naiselta, että pitäisiköhän sun syödä enemmän.

Lisäät vaan liikuntaa ja vähennät ruokaa! Ei se sen kummempaa ole.

Jep jep. Eipä. Suurimmalla osalla ihmisistä tosiaan toimii varmasti tämä yhtälö, mutta ei missään nimessä kaikilla.

Jos ihmisen aineenvaihdunta on sekaisin, niin kyllä siinä pitää jo oikeasti tietää mitä syödä ja miten liikkua. Itse söin aikoinani 1 000 kaloria päivässä ja liikuin 15-18 h viikossa ja paino ei tipahtanut mihinkään.

Ammattilaisen avulla kalorit nostettiin sinne 1800 kaloriin ja liikuntamäärät pudotettiin siihen n. 7 tuntiin viikossa.

Oletko raskaana?

Jos et ole 100% varma, että tuttava odottaa vauvaa niin ei kannata onnitella. Olen kuullut niin monta tarinaa kun on onniteltu ja nainen ei ole edes ollut raskaana.

Se ei varmasti kivalta tunnu.

Nyt rupeat laihduttamaan!

Toivottavasti ymmärrätte, että motivaatio laihduttamiseen ei tule ulkopuolisesta ihmisestä, vaan se lähtee ihmisen omasta tahdosta tehdä muutos. Pahimmassa tapauksessa tällaiset kommentit rupeavat vain ärsyttämään ja saavat aikaan vastareaktion, vaikka tyhmäähän sekin on.

Annetaanko kaikkien ihmisten olla sellaisia kuin he ovat. Me ei voida tietää mitä kukakin ihminen käy elämässään läpi. Ollaan siinä apuna, jos apua tarvitaan. Kaikilla ei ole sama tavoite ja päämäärä elämässä ja kaikkien onnellisuus ei ole kiinni siitä vaa’an lukemasta.