Hormoniton Ehkäisy: Miten Meni Niin Kuin Omasta Mielestä

Tämä on sellainen aihe, josta olen halunnut kirjoittaa monen monta kertaa. Sisäinen ääneni on kumminkin käskenyt olla hiljaa, mutta nyt sitten aukaisen sanallisen arkkuni.

Aloitin jo todella nuorena syömään e-pillereitä kovien kuukautiskipujen takia, joita söin ihan aikuisikään asti. Kuukautiskivut kumminkin pahenivat iän myötä vieläkin pahemmaksi. Epäilynä oli myös endometrioosi, koska kivut menivät ihan hermosärkyyn asti. E-pillereiden sijaan söin vuoden keltarauhashormonia, joka rupesi hieman auttamaan koviin kipuihin.

Jouduin kumminkin lopettamaan keltarauhashormonit, koska sain iho-ongelmia, joiden syytä ei tiedetty. Tämän takia pillerit laitettiin lääkärin määräyksellä tauolle. Otin tuolloin käyttöön aika kovassa suosiossa olevan hedelmällisyystietokoneen eli hormonittoman ehkäisyn.

Kuva tammikuulta 2017

Luin ennakkoon paljon tietoa ja tutkimuksia, joilla osoitettiin laitteen käytön olevan turvallista ja varmaa.  Taisi mainoslappusessa lukea 99 % varma! Tämän hedelmällisyystietokoneen käyttämän algoritmin perustana on yli miljoonan kierron ajalta saatu palaute ja se käyttää tilastollisia menetelmiä arvioidessaan hedelmällisyyden tilan. Se toimii niin, että laite näyttää ovulaatioajan tarkasti päivittäin mitattuna ruumiin lämpötilan perusteella.

No. Otin sen käyttöön ja musta se oli tosi hyvä. Se herätti mut joka aamu mittaamaan lämpötilan, ja kertoi sitten, onko nyt kohta kuukautiset alkamassa vai onko ns. hedelmätön. Olen ystävilleni sanonut, että ainoa negatiivinen siinä oli, että tietokone näytti valoilla, että mikä on tilanne. Punainen: jalat ristissä, keltainen: omalla vastuulla, vihreä: good to go. 😀 No keltaisia aamuja oli kaikista eniten. 😀

Kuva tammikuulta 2017

Olihan se kiva olla pitkästä aikaa ilman mitään ylimääräisiä hormoneja tungettuna kehoon, mutta eihän se mennyt niin kuin Strömsössä. 😀 Käytin laitetta noin puoli vuotta ja tadaa olin raskaana. Ei sinänsä ollut mikään jättiyllätys, koska omalla riskillähän laitteeseen luotin.

Theo 6 kk

No niin eli mitenkä siis meni niin kun omasta mielestä? Nyt kun Theo on tossa mun vieressä niin sanon, että meni juuri niin kuin kuuluikin mennä. Tämä oli kohtalo ja tarkoitus. Näin asioiden pitikin mennä. 🙂 <3