20 Minuutin Jalkatreeni Ulkona Vauvan Kanssa

Näillä ilmoilla ei oikein salille huvita mennä, joten päätinkin yksi päivä irrotella ja tehdä jalkatreenin ulkona. Nyt kun en ole kauhean kovia treenejä jaloille tehnyt, niin Theo riitti oikein hyvin mun kahvakuulaksi vastuskuminauhan kanssa. No Theo painaa yli 10 kg, joten se oli ihan hyvä paino. 😀

Treenin ideana oli olla nopea ja tehokas.

Tässä treeni ihan sellaisenaan. 

  1. Kuminauha jalkojen väliin nilkan korkeudelle. Pakarapotku taakse sekä jalan heijaus sivulle supersarjana putkeen. 4 sarjaa ja 15 toistoa per liike.
  2. Kuminauha jalkojen väliin polvien alapuolelle. Kuminauha tiukaksi ja hartioiden levyinen haara-asento. Vauva syliin antamaan lisäpainoa. Liikkeenä ihan perinteinen kyykky. 4 sarjaa ja 15 toistoa.
  3. Sumokyykky vauva sylissä. Eli leveä haara-asento ilman kuminauhaa. Selkä mahdollisimman suorana koko ajan, jotta liike painottuu pakaroihin ja takareisiin. Pidä liike hissimäisenä eli rauhallisesti ylös ja rauhallisesti alas, ilman huilaamista. 4 sarjaa ja 15 toistoa.
  4. Viimeistele treeni askelkävelyllä. Tässä ei tarvitse vauvaa eikä kuminauhaa. 😀 Kävele 30 askelta ja pidä sen jälkeen tauko. Toista sama vielä kaksi kertaa. Eli 3 sarjaa ja 30 askelta.
Normaali kyykky

Vaikka treeni kuulostaa kevyeltä, niin mulla tuli kyllä paikat kipeäksi. Hikikin virtas kun teki liikkeet tehokkaasti ilman liian pitkiä palautuksia.

Sumokyykky

Olisin kuvannut treenin teille, mutta juuri sopivasti mun kamerasta loppui akku. :/ Tässä mukana nyt vanhempia kuvia samoista liikkeistä kahvakuulan kanssa. Jos vauva on painona, niin pitäkää hänet kiinni teidän omaa vartaloa vasten. Treeni sai muuten inspiraation Monnan ja Tuukan Ylös, ulos treenaamaan -kirjasta!

Tehokas Ja Nopea Pakaratreeni Kotona

Vihdoin ja viimein taas treenipainotteisia blogikirjoituksia. Olen valitellut etten ole päässyt salille ja treenaaminen on nyt puntin puolella jäänyt. Mulla ei ole aikaisemmin kotona ollut oikein mitään treenivälineitä, koska en ole kotona ikinä kokenut tarvetta treenata. Nyt kun olen päivät Theon kanssa ja salille en ole päässyt, niin kotitreenaaminen tuntuukin hyvältä vaihtoehdolta. Theo viihtyy sitterissä, joten pystyn helposti sellaisen 20 minuutin tehotreenin tekemään. Sain Gorilla Sports -verkkokaupasta kotiin kunnon välineet, joilla pystyn tekemään todella monipuolisia treenejä. Nyt halusin jakaa teille 20 minuutin tehokkaan pakaratreenin.

Pakaratreeni kotona

Aloitan aina treenin lämmittelyllä. Jos lämmittelee lihakset hyvin, niin välttyy loukkaantumisilta, mutta samalla lämmittely aktivoi lihakset valmiiksi tulevaa treeniä varten. Lihasten aktivointi on todella tärkeää, varsinkin pakatatreenissä, jotta liike kohdistuu juuri pakaraan. Lämmittely voi olla vaikka aluksi haarahyppyjä tai burbee-hyppyjä, jotta sykkeen saa koholle ja hieman hien pintaan. Kun on lämmin, niin voi siirtyä lihasten aktivointiin. Itse käytän pakaroiden aktivoinnissa kuminauhaa ja kumipalloa. Ennen treeniä aktivoin myös syvät vatsalihakset.

Pakaralihasten aktivointi 

Laita kuminauha jalkojen ympärille, polvien alapuolelle. Mene puolikyykkyyn ja ota kumipallo syliin. Kävele aina 3-5 askelta kyyryssä sivuttain, sivulta sivulle. Jatka kunnes olet saanut kumpaankin pakaraan todella hapottavan tunteen.

Vatsalihasten aktivointi

Tässä liikkeessä ole selin makuulla. Ota kumipallo tai jokin muu käteesi, jotta saat aktivoitua takaolkapäät. Painon avulla saat pidettyä takaolkapäät maassa ja yläkropan rentona. Nosta molemmat jalat 90 asteen kulmaan. Vedä napaa sisään. Hengitä hitaasti sisään ja ulos. Uloshengityksellä aktivoi samalla syvät vatsalihakset. Kun olet saanut tuntuman syviin vatsalihaksiin, voit liikuttaa toista jalkaa eteenpäin. Sisäänhengityksellä työnnä jalka melkein suoraksi ilmaan, niin että selkä ja olkapäät pysyy koko ajan matossa. Uloshengityksellä supista syvien vatsalihasten voimalla jalkaa kohti rintakehää. Toista liikettä molemmille jaloille muutaman kerran. Tarkoituksena on saada kontrolli syviin vatsalihaksiin.

Tämän jälkeen siirrytään suoraan itse treeniin.

Kyykky kahvakuulalla

Ota kahvakuula syliin ja laita kuminauha jalkojen väliin antamaan lisävastusta. Ota niin leveä asento, mitä kuminauha antaa periksi. Mene alas ja supista pakaralihaksilla itsesi ylös. Muista mennä tarpeeksi syvälle, mutta tarkoitus ei ole kumminkaan tehdä syväkyykkyä. Tee toistoja 15. Huilaa tämän jälkeen 30 sek ja toista sarja. Tee yhteensä 3 sarjaa. Muista jännittää vatsalihaksia.

Sumokyykky kahvakuulalla

Ota leveä jalka-asento. Pidä kahvakuulaa käsissäsi suorin käsin. Mene alas ja supista pakaroilla itsesi ylös. Mitä suorempana ylöspäin selkäsi on, niin sitä raskaampi liike on pakaroille. Kuvittele olevasi kahden seinän välissä, jolloin yläkroppa ei pystyisi liikkumaan kauheasti eteenpäin. Itsellänikin jää tämä liike yleensä liian etukenoon, mutta yritän aina pitää nämä ohjeet mielessä. Tee 3 sarjaa ja jokaista toistoa 15. Pidä sarjojen välillä 30 sek tauko.

Askelkyykky

Tee askelkyykky leveällä askeleella. Ota syliin kahvakuula. Itse otin tässä syliini 8 kg kahvakuulan. Voit tehdä tämän joko liikkuen eteenpäin, jos on paljon tilaa tai sitten vain paikoillaan. Katso että askel on vain tarpeeksi pitkä, jotta saat tuntuman pakaraan. Pidä koko ajan pakara aktiivisena. Tee kummatkin jalat putkeen ja sitten vasta tauko. Tee molempia jalkoja 3 x 15.

Pakarapotku

Pakarapotkuun tarvitset nilkkapainot. Mene kontilleen ja pidä selkä suorana. Supista pakaralla jalka ylös. Voit tehdä liikkeen joko suoralla jalalla tai jalka koukussa. Katso vain kummalla liikkeellä saat parhaimman poltteen pakaralihakseen. Tässäkin voit tehdä molemmat jalat vuorotellen. Toistoja taas 15 ja sarjoja 3.

Lantionnosto

Mene perinteiseen lantionnosto asentoon. Tässä voit ottaa syliisi painavamman kahvakuulan. Muista supistaa pakaroita yläasenossa. Liikkeen tekee helposti selällä, mutta jos keskityt kunnolla pakaroihin, niin saat varmasti tuntuman hyvin. Jos kumminkin pakaroiden tuntuman hakemin ei onnistu, niin voit tässäkin liikkeessä laittaa kuminauhan polvien alapuolelle. Venytä kuminauhaa koko ajan tiukaksi, jotta pakarat pysyy aktiivisena. Tee 3 sarjaa ja 15 toistoa.

Tässä oli koko treeniohjelma. Varmasti tulee pakarat kipeiksi kun tekee jokaisen liikkeen ajatuksella.

Tässä treeniohjelmassa mulla oli käytössä seuraavat välineet:

Tuotteet saatu Gorilla Sports -verkkokaupasta. Klikkaamalla tuotetta pääset suoraan verkkokauppaan.

Tässä vielä koko treeniohjelma:

Lämmittely: Kuminauhakävely + vatsalihasten aktivointi.

Treeni:

  • Kyykky kahvakuulalla 3 x 15
  • Sumokyykky kahvakuulalla 3 x 15
  • Askelkyykky tai askelkävely kahvakuulalla 3 x 15 / jalka
  • Pakarapotku nilkkapainoilla 3 x 15 / jalka
  • Lantionnosto kahvakuulalla 3 x 15

Jokaisen sarjan jälkeen 30 sek palautuminen.