Kohta Fitfashionia Ei Enää Ole

Tämä on uutinen, jonka me kaikki bloggaajat olemme saaneet. Jonkun loppu, on uuden alku. Näin ainakin itse uskon.

Noin puolet Fitfashionin blogeista siirtyy kirjoittamaan toiselle A-Lehtien alustalle. Nämä blogit sopivat teemaltaan uudelle alustalle toisia paremmin. A-lehdet haluavat myös välttää päällekkäisyyksiä eli ei haluta, että on liian monta saman teeman alla kirjoittavaa bloggaajaa. Valintaan ei selvästi ole vaikuttanut pelkät kävijämäärät ja aktiivisuus, koska moni kävijämääriltään suuri bloggaaja ei jatka uudelle sivustolle. Minä olen yksi heistä.

En siis tule jatkamaan bloggaajana enää A-Lehdillä 1.11.2018 lähtien. Toki alkuun minut valtasi pieni shokki, koska kävijämäärät ovat koko ajan nousussa ja olen tehnyt tänä vuonna oman blogihistorian aikana eniten kaupallisiayhteistöitä. Olen myös päässyt blogilla jo siihen pisteeseen, että saan siitä kuukausipalkkiota. Tänä vuonna blogi on ollut iso osa vuositulojani.

Alkushokin jälkeen ymmärsin kumminkin ettei uusi A-lehtien alusta olisi sopinut minulle. JohanOnFitness-blogi ei missään nimessä ole tullut tiensä päätökseen. Minulla on jo uusi alusta missä tulen jatkamaan 1.11. lähtien ja kerron siitä teille heti kun asiat ovat julkisia. Tämä tulee olemaan jotain uutta, jännittävää, mahtavaa ja jopa vähän mahtipontista! Uudella alustalla uskon, että minulla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä entistä enemmän.

Monia meistä on kosiskeltu kilpailijoiden alustoille, myös minua. Olin kumminkin tehnyt jo päätökseni  saman päivän aikana, kun uutisesta kuulin, että mikä on seuraava askel omalla blogiuralla.

Moni varmasti miettii miten kävijämäärien käy uudella alustalla. Uskon, että minulla on aika vakiintunut lukijakunta, joka seuraa minua alustasta riippumatta. En usko, että lukija on ns. alustauskollinen vaan ennemminkin blogiuskollinen. Toki hajanaisia kävijöitä on tullut tämän portaalin etusivulta, mutta samalla tavalla niitä hajanaisia kävijöitä tulee sieltä, uuden alustan etusivulta. Blogiini tullaan todella usein, joko ihan suoraan tai sitten somen kautta, joten nämähän kanavat ei minnekään häviä. JohanOnFitness-blogi säilyy sellaisenaan ja oma osoite pysyy normaalina eli www.johanonfitness.fi tulee toimimaan koko ajan.

Kun pystyn paljastamaan teille enemmän, niin teen sen heti! Voin vinkata, että samalle alustalle tulee aika moni muukin Fitfashionin entinen bloggaaja, joten tulette löytämään osan meistä jatkossa samasta paikasta. <3 Eli käytännössä blogi säilyy ja vanhat kirjoitukset tulevat myös mukana, mutta päivittäminen tapahtuu vain uudella alustalla. <3

Yhteistyökumppanien kannalta tämä ei vaikuta, koska jo tehdyt kirjoitukset tulevat tosiaan mukaan eli kaupalliset yhteistyö -kirjoitukset eivät katoa. Blogin osoite ja nimi säilyy ennallaan ja uudella alustalla tehdään jatkuvaa markkinointia, joka mahdollistaa kävijämäärien kasvun.

Itse olen tällä hetkellä innoissani koko hommasta, koska nurkan takana on nyt jotain todella ihanaa! 

S T A Y    TUNED!

Mistä Blogi On Saanut Alkunsa + Historian Kävijämäärät

Olen huomannut, että nyt on tullut jonkin verran uusia lukijoita, joten ajattelin kirjoittaa siitä miten tämä blogi on saanut alkunsa.

Olin itseasiassa aina halunnut perustaa blogin, mutta ajattelin ettei mulla ole oikein mitään mistä kirjoittaa. Kun aloitin oman kuntoprojektin joskus 2011, niin päätin perustaa treenipäiväkirjatyylisen blogin, jossa kerron treeneistäni sekä kuntoprojektin etenemisestä. Motiivina kirjoittamiselle oli myös tehdä kuntoprojekti ”julkisesti”, jotten lipsuisi. 😀

Aloitin kirjoittamaan Fastin gymspaceen, joka oli silloin hyvin suosittu treenipainotteisten blogien ”koti”.  Aika moni blogi on saanut alkunsa juurikin tuolta Fastin alustalta.

Tässä kuva vuodelta 2014. Vasen vuodelta 2010 ja oikea 2014. 

Kirjoittelin jonkin aikaa kyseiselle alustalle, mutta jossain vaiheessa halusin laajentaa blogia ja tehdä siitä enemmän itseni näköisen. Päätin siirtää blogin bloggeriin.

Tähän asti blogi kulki nimellä Johanna, mutta nyt piti sitten keksiä blogille kunnon nimi ja ulkoasu. Olin tuolloin töissä mainostoimistossa ja pyysin apua työkaveriltani.

Tuolloin monen blogin nimi oli etunumifitness eli esim. emmifitness, jne. Halusin sanan fitness blogin nimeen, mutta en halunnut olla aivan samanlainen kuin kaikki muut. (Fitness maininnan halusin blogin nimeen, koska suurin osa kirjoituksista painottui juurikin tuohon aiheeseen.) Työkaverini keksi sitten nimen Johanonfitness. Nopeasti katsottuna voisi lukea, että siinähän on Johannafitness. JohanOnFitness-nimi kuvastaa itseasiassa minuakin hyvin; hieman sarkastinen. Työkaverini kehitti samalla myös blogin logon.

En kerennyt kauhean kauaa kirjoittamaan bloggerissa kun minulle avautui mahdollisuus tulla mukaan Fitfashioniin. Nyt olen sitten kirjoitellut Fitfashionissä jo useamman vuoden. Fitfashionissä aihepiiri pyöri vielä vuoden 2014 ja 2015 Fitneksen ympärillä.

V. 2006 vs 2014.

Nyt Fitfashionissä 768 blogipostausta myöhemmin tässä sitä ollaan edelleen. 🙂 

Kävijöitä on pikku hiljaa tullut koko ajan lisää ja itse asetan blogini keskisuureen-kategoriaan. En koe, että blogini on iso, mutta ei se kauhean pienikään ole. Fitfashionin aikana eri ”käyttäjiä” blogissa on ollut noin. 350 000 ja itse sivukatseluita on ollut n. 1 100 000 kappaletta, eli yli miljoonan.

Suurimmalle osalle ei varmaan nämä termit ole tuttuja, niin avaan niitä vielä hieman. Käyttäjät kertoo kuinka moni käyttäjä on vieraillut sivustolla. Saman käyttäjän vierailut eri laitteilla tai selaimilla lasketaan omiksi käyttäjikseen. Sivun katselu tarkoittaa sivun latauskertaa tai uudelleenlatausta selaimessa. Kertoo katseltujen sivujen kokonaismäärän.

Luetuin kirjoitus on ollut varoitus pikadieeteistä, jota on luettu yli 45 000 kertaa. Harva bloggaaja kertoo avoimesti näitä lukuja, mutta itse en nää syytä miksi en niitä voisi jakaa. 🙂

Kirjoitusten aiheet ovat vuosien saatossa laajentuneet merkittävästi ja luonnollisesti nyt ne painottuvat lapsiperheen arkeen. Olen onnellinen, että joskus sain aikaiseksi aloittaa bloggaamisen. Nyt se on jo niin iso osa omaa identiteettiä, että olisi vaikea lopettaa.