Viikko Ilman Kasviksia, Mitä Tapahtuu Kropalle

Lupasinkin kirjoitella mitä radikaaleja muutoksia huomasin kun jätin yhdeksi viikoksi kasvikset, hedelmät, marjat ja pähkinät pois kokonaan ruokavaliostani.

Pohjustuksena kerron, että olen jo vuosia syönyt kasviksia vähintään sen puoli kiloa päivässä. Joskus kasviksia on melkein jokaisella ateriallani. Marjoja ja hedelmän syön aina aamuisin, pähkinöitä lounaan ja päivällisen yhteydessä.

Käytännössä jokaisella päivän aterialla on jotain noista ruoka-aineista.

Mitä sitten käy kun yhtä-äkkiä ruokavaliosta otetaan kaikki nuo pois. Minulla oli tutkimus tulossa jonka takia jouduin 7 päivää olemaan ilman edellä mainittuja ruoka-aineita.

Aluksi ajattelin ettei viikon aikana nyt kauheasti voi tapahtua muutosta, mutta tässä olin väärässä. Olo rupesi huonontumaan aika nopeasti. Mainittakoon vielä, että söin siis koko viikon kyllä terveellisesti ja säännöllisesti, kuten aina. Poistin vain nuo mainitsemani ruoka-aineet. Vettäkin juon joka päivä yli 4 litraa.

Olin väsyneempi kuin normaalisti, olo tuntui tukkoiselta ja raskaalta vaikka ruokaa oli vähemmän.  Treenitkään ei kulkenut hyvin. Jouduin tuona viikkona skippaamaan yhdet treenit huonon olon takia. Suurin ero oli, että mun vatsa ei toiminut koko viikkoon! Näin ei ole käynyt ikinä. Vatsa oli todella kipeä ja turposi niin isoksi, että näytin olevani raskaana.Vatsakivut olivat niin kovat, etten pystynyt jännittämään vatsalihaksia ja saanut pidettyä normaalia ”korsettia” kunnossa. Vatsa oli ajoittain ihan kosketuksen arka.

Päiväkohtaiset kalorini oli tuolla viikolla noin 1 500 ja normaalisti kasviksien, marjojen jne kanssa ne ovat noin 1 800 (alhainen kalorimäärä johtuu siitä, että olen dieetillä). Se olikin ihan uskomatonta, että kalorit olivat todella alhaalla ja silti vatsa oli isompi kuin aikaisempina viikkoina. Juttelin asiasta ihan lääkärin kanssa ja hän sanoi, että tilanne johtui juurikin tästä ruokavalion muutoksesta.

Kun pääsin lisäämään tutkimuksen jälkeen puuttuvat ruoka-aineet takaisin jokapäiväiseen ruokavaliooni, niin olo rupesi helpottamaan. Nyt kun normaali ruokavalio on ollut käytössä reilun viikon, niin turvotus on lähtenyt, vatsa toimii taas normaalisti, olen energinen ja tunnen voivani hyvin.

Tämä todisti sen miten tärkeää on ruokavalio, jossa on mukana kasviksia, marjoja, hedelmiä, jne.  

Vasemmassa kuvassa viikko ilman kasviksia ja oikeassa kuvassa viikko sen jälkeen kun palasin normaaliin ruokavalioon. Kuvien välillä on aikaa noin. vajaa 1,5 viikkoa. Vaikka näyttää, että pullistaisin mahaa vasemmassa kuvassa, niin näin ei ole. En ajatellut ikinä julkaisevani näitä kuvia, vaan otin nämä ihan huumorimielessä. Lähetin ne kavereille ja  totesin, että yks pikku juttu oli jäänyt kertomatta. 😀 Vitsi ei kumminkaan mennyt läpi. 😀