Theo 11 Kuukautta

Mun pieni vauva ei kohta olekaan enää vauva, vaan taapero. Ei voi muuta sanoa, kuin että uskomatonta mihin tämä aika katoaa.

Tän kuukauden aikana on taas paljon tapahtunut kehitystä. Theo konttailee kovaa vauhtia joka paikkaan ja haluaa olla pystyssä koko ajan. Eli nousee seisomaan tukea vasten ja kävelee esim. sohvan reunaa kädellä kiinni pitäen edes takaisin. Eli kävely on myös aika kova juttu. Hän oppi kävelemään yksin myös tukikärryllä. Ei varmasti mene pitkään, että kävelee jo ilman mitään tukea.

Nyt on selvästi tullut sellaisia kiukkukohtauksia. Eli jos jokin ärsyttää tai jostain kielletään, niin Theo kiljuu, karjuu ja vääntää tekoitkua. Osoittaa ihan selvästi mieltään.

Hän on kova poika heittämään tavaroita. Kotona hänen lempileikkinsä on, että ottaa muovirinkuloita tai palloja molempiin käsiinsä, alkaa konttaamaan ja vauhdissa heittää niitä eteenpäin. Syöttötuolissa on myös todella kiva heitellä alas kaikkea mahdollista.

Opetin Theolle myös ”heittämään femmat”. Tämä on niin hauska taito. 😀 Theokin aina nauraa, kun heitetään femmat. 😀 Hän myös antaa pusun ja häneltä kysyy, että Theo annatko pusun.

Olen antanut nyt jotain sormiruokaa ja Theo syö kyllä niitäkin tosi hyvin. Eli enää ei tarvitse olla niin huolissaan, mitä aluksi olin.

Theon vaatekoko on tällä hetkellä 80-86 eli aika iso poika on jo. 🙂 Uskomatonta, että kuukauden päästä vietetään 1 v synttäreitä ja vain muutama kuukausi mammalomaakin jäljellä. Apua!

Theo 9 Kuukautta

Meidän pikkuvauva ei enää todellakaan ole mikään pikkuvauva. Theo kasvaa koko ajan kovaa vauhtia ja joka viikko oppii uusia asioita.

Tämän kuukauden aikana Theon pinsettiote on kehittynyt ja hän noukkii lattialta pienimmätkin asia. Itse saa vaan olla todella huolellinen, ettei vaan lattialle tipu mitään minkä Theo voi noukkia suuhun.

Vauhti alkaa olemaan myös sen mukaista, että kuvia alkaa olemaan hieman vaikea ottaa. 😀

Theo ryömii jo ihan hullun kovaa koko kämppää ympäri. Hän oppi tällä viikolla myös konttaamaan. Konttaaminen on vielä vähän huteraa, mutta lyhyitä matkoja pääsee ihan hyvin.

Hän on oppinut myös nousemaan polviseisontaan tukea vasten. Tänään vetäs itsensä myös ensimmäistä kertaa ihan seisomaan.

Hauskin opittu taito on tekonauru. Se on niin hauskan kuulosta! 😀 Theo antaa myös haleja. Nyt selvästi on jonkun jutun oppinut, koska nyt hän halatessaan laittaa kädet mun kaulan ympärille ja painaa pään mun olkapäätä vasten. Niin ihana! <3

Theo on oppinut rakastamaan vettä ja kiljuu ilosta kun tajuaa, että vien häntä suihkuun. Ollaan oltu myös paljon uimassa Allas Sea Poolilla ja hän käy ihan kieroksilla kun pääsee altaaseen.

Olen yrittänyt antaa jotain sormiruokaa, mutta sitä Theo ei oikein vielä ymmärrä. Tai no siis laittaa hän ruuat suuhun, mutta näyttää siltä, että meinaa tukehtua. Tämän takia ollaan edelleen pääsääntöisesti soseilla.

Korviketta menee myös yhä enemmän, koska yritän nyt pikku hiljaa lopettaa rintaruokinnan. Theo juo pullosta todella hyvin. Rinnalla taas on ihan levoton joten uskon, että tämä rinnasta vierottaminen tässä vaiheessa on meille ihan hyvä juttu.

Yöt on ollut nyt aika levottomia. Johtuuko sitten kuumasta vai uusista opituista asioista, sitä en tiedä. 🙂

Ihana kuukausi taas takana. <3