Apua Selkäsärkyyn

Itse olen nyt kärsinyt ajottaisista selkäkivuista viime joulukuusta asti. Ongelmana mulla on, että selän lihakset kramppailee ja menevät niin pahasti kramppiin etten voi siinä hetkessä oikein tehdä mitään. Selkä on magneettikuvattu ja siellä on välilevyn repeämiä, mutta ei kumminkaan pullistumaa. Nyt olen käynyt noin puoli vuotta fysioterapiassa joka on ollut selän suhteen vuoristorataa, mutta on siitä selkeä apu kumminkin ollut.

Nyt fysioterapia on loppunut  ja mun on nyt itse löydettävä ne keinot millä selkä pysyy toimintakykyisenä arjessa ja toivottavatsi pian myös liikunnassa.

Ensimmäinen asia minkä olenkin jo ottanut apuun on se kehonhuolto. Tämähän on itsestäänselvyys kun sen näin kirjoittaa, mutta suurimmalla osalla (minä mukaanlukien) se on myös ensimmäinen asia mistä luovutaan jos on esim kiire. Valitettavasti.

Nyt itseasiassa isokin apu on ollut hieronta jo ihan akuuttivaiheessa. Aikaisemmin mulla ei ollut tullut mieleenkään, että akuutissa selkäkivussa menisin hierojalle. Varmistin asian lääkäriltä ja fysioterapeutilta, että saan hoidattaa selkää krampin olessa päällä hierojalla n. 3 päivää pahimman kramppauksen jälkeen ja jos lihas ei ole tulehtunut. Mulla siis yleensä se kramppi kestää 4-12 päivää. Nyt viimeiset kaksi kertaa kun selkä on krampannut taas niin pahasti etten ole päässyt tekemään yhtään mitään, niin olen mennyt Suloon hierontaan. Siellä niin Annastiina kuin Jerekin ovat hieroneet selkää ja jalkoja auki. Näin olen saanut todella paljon helpotusta selkäkipuun. Rihän se selkäkipu lähde pois sekunnissa, mutta hieronta on helpottanut kipua ja auttanut mua ja lihaksia rentoutumaan ja kokonaisuudessaan edesauttanut selän toimintakyvyn palaamista. Tätä suosittelen kyllä kaikille. Tarkistakaa vain omalta lääkäriltä ettei lihas ole tulehtunut, koska silloin sitä ei saa hieroa.

Hieronnan lisäksi teen jumppapallolla ja ilman fysioterapiaa itsekseni. Aktivoin mm. syviä vatsalihaksia ja nostan jalat 90 asteen kulmaan kun olen selälläni. Tässä asennossa painan alaselkää kiinni maahan, niin että selkä olisi ihan suorana. Yritän myös saada paineen pois lonkankoukistajista.

Kolmas apu on se, että pitää vaan liikkua. Tiedän itse kokemuksesta että selkä kun menee pahasti niin liikkuminen tekee niin kipeää, että se on miltei mahdotonta. Itse yritän kävellä kodins isällä esimkeittiöön ja olohuoneeseen ja menen sitten heti t akaisin maahan ja huilaan ja sitten jonkun ajan päästä uudelleen. Mitä pidempään makaa maassa, niin se itseasiassa vaan pahentaa sitä jumia. Pitäisi vaan yrittää edes pientä liikettä tehdä ja yrittää pysyä rentona. Ymmärrän hyvin, että se on todella vaikeaa.

Eli tiivistettynä omalla kohdalla toimivimmat avut selkäkipuun niin akuuttiin kuin pidempään jatkuneeseen on se kehonhuolto, hieronta, fysioterapia sekä akuutissa vaiheessa pieni liikkuminen.  Ja jos hyvää hierojaa etsitte joka sen selän tai vastaavasti jonkun muun paikan aukaisee, niin suosittelen lämpimästi Suloa! Pääsette varamaan ajan sinne tästä. Itse kävin vasta Sulossa Jeren käsittelyssä ja kyllä koko mun kroppa ja niin mielikin kiitti. 🙂

FullSizeRender

Paikat Kuntoon Osa 1

Nyt on fysioterapiaa takana jo useampi kuukausi ja selkäongelmiin olen saanut kyllä merkittävän avun. Fysioterapian aikana kumminkin selvisi myös muita pahoja jumeja joita kaikkia ei olla saatu kuntoon edes fysioterapialla ja omatoimisella kehonhuollolla.

Nyt sitten heitin haasteen Sulon uudelle hierojalle Jerelle. Jere on Sulossa vasta aloittanut hieroja, joka on tehnyt aikaismeminkin myös urheiluhierontaa jne. Fysioterapiassa nimittäin vinkattiin, että olisi kyllä hyvä hierojalla kokeilla aukaista pahimpia jumeja.

No tämähän mimmi on jumissa sitten aivan liian monesta kohtaa ja nyt sitten sovittiin, että oikeasti yritetään saada mun jumit auki.

Nyt päästiin ongelma numero ykköseen ja kakkoseen. Mulla on nimittäin ollut ongelmia oikean käden kanssa. Pystypunnerruksessa en saa liikerataa tehtyä oikein kun joku lihasjumi ”hakkaa” päälle, joka aiheuttaa virheasennon ja tärinän kädessä kun se ei mene oikeassa asennossa sinne minne pitäisi. Liike tuntuuu hauiksessa asti vihlaisuna. Tämä lisäksi jos kurkoitan makuuasennossa ottamaan jotain mun pään takaa, niin olkapää muljahtelee.

Toinen ongelma on mun epäkkäät, jotka ovat aivan jumissa ja kivikovat. Kaikki treeni menee mun epäkkäisiin vaikka kuinka yritän rentouttaa hartioita.

Pääsin ekaa kertaa nyt Jeren käsittelyyn ja aloitettiin Paikat Kuntoon –projekti. Nyt sitten käsiteltiin suurimmaksi osaksi juuri mun epäkkäitä ja oikeaa olkapäätä/hauista. Jeren otteet oli varmat ja hän selitti koko hieronnan ajan mitä teki ja mihin tämän pitäisi auttaa jne. Hän otti juuri sopivan kovaa, että oikeasti tunsin kuinka veri rupesi kiertämään ja esim. epäkkäät pehmenemään.

Olin ihan ihmeissäni, että jo ekalla kerralla saatiin mun epäkkäistä pehmeät ja kipu pois. Kokeiltiin hieronnan jälkeen myös seinää vasten olkapään liikerataa ja katsottiin oliko se auennut yhtään. Oli aika siistiä, että käden tärinä oli poissa ja liikerta jo parempi.

Toki muutaman kerran joutuu samoja paikkoja aukaisemaan, mutta oli kyllä aikamoinen helpotus, että jo ekalla kerralla oli hieronnasta näin iso apu.

Suosittelen kyllä kaikille Sulon Jereä! Ihan sama kaipaatko perushierontaa vai oikeasti apua pahoihin jumeihin. Näin urheilijan ja toimistotyöläisen näkökulmasta hyötyä oli ja paljon!

Sain myös Jerelle hyvän tarjouksen joka kannattaa hyödyntää! Ensimmäinen hieronta-aika on nimittäin -25%. Alennuskoodi on: Paikat kuntoon

Voitte käydä varaamassa ajan täältä.

Jatkoa on luvassa! Katsotaan saadaanko tää mimmi totaalisesti kuntoon! 🙂

*postaus tehty yhteistyössä Sulon kanssa

IMG_1896