Kun on aika jatkaa matkaa yksin

Olen ollut Fitfarmin valmennuksessa vuodesta 2012 lähtien. Kaikki alkoi mun Ihka ensimmäisestä ns. ”oikeasta dieetistä”, joka tähtäsi elämätapamuutoksen. Se oli Jutan oma GoFatGo-haaste. Tuolloin jäin koukkuun salitreenaamiseen ja terveelliset elämäntavat tuli osaksi arkea.

Tästä jatkoin superdieettiin ja superdieetistä Satu Kalmin valmennukseen. Voin sanoa, että mulle sattui lumipalloefekti, mutta terveelliseen suuntaan. Nälkä kasvoi syödessä ja Sadun valmennuksesta siirryin Jarin (Bullin) valmennukseen. Mukana oli myös Harri Forsberg, jonka valmennukseen siirryin ensimmäisten kisojen jälkeen. Harrinkin valmennuksessa kerkesin olla kaksi vuotta.

En ole ikinä ollut helppo valmennettava, koska olen pilannut oman aineenvaihduntani alle parikymppisenä kauheilla jojottelu-dieeteillä / liian pitkillä paastoilla. Mun kropan hiilarinsietokyky on minimaalinen. Tämä on tietenkin vaatinut valmentajilta niin sanotusti normaalia enemmän, koska mun kohdalla kaikki ei mene kuin oppikirjoissa. Ihme kyllä pääsin kun pääsinkin kilpailemaan. Voin rehellisesti sanoa, että pidin sitä mahdottomana.

Viimeiset pari vuotta ollaan yritetty saada mun hiilarinsietokykyä ylös ja painettu töitä salilla, että sitä kehitystäkin tapahtuisi. Vastoinkäymisiä on tapahtunut omalla kohdalla aika paljon, jotka kaikki on vaikuttaneet suoraan tai epäsuorasti urheilijan arkeen ja tavotteiden asettamiseen. Elämänarvot menee hieman uusiksi kun jalat lähtee alta ja et pääse lattialta ylös 2 viikkoon. Näiden takia seuraavaa kisatavoitetta ei koskaan lyöty lukkoon.

Nyt sitten koen, että mun ei ole järkevää jatkaa kisavalmennusta enää, koska mulla ei ole selkeitä kisatavotteita. Ainoat tavoitteet tällä hetkellä on saada kroppa pelaamaan normaalisti, saada selkä toimintakykyiseksi sekä saada lisää lihasta. Uskon, että nämä tavoitteet pystyn saavuttamaan myös ilman valmentajaa. Olen saanut hyvän pohjan ja kokemuksen valmentajien kautta. Ja jos tulen kaipaamaan sparrailuapua, niin tiedän että aina voin kysyä entisiltä valmentajilta apua. Jari ainakin näin lupasi. 😀 <3

Jos joskus kroppa/selkä pelaa niin kuin pitäisi ja uskallan asettaa kisatavoitteen, niin tottakai silloin haluan ottaa valmentajan mukaan kuvioihin. Olisihan se mahtavaa päästä edes kerran vielä kokemaan se kisaaminen.

Olen käynyt nämä asiat läpi niin Harrin kuin Jarinkin kanssa ja he molemmat ymmärsivät tilanteeni hyvin. Sain niin ihanat viestit molemmilta, että ihan tippa tuli linssiin.

Olen todella kiitollinen kaikille mun valmentajille näistä kaikista yhteisistä vuosista. En edes tunnista sitä Johannaa joka olin ennen Fitfarmia. Kun aloitin vuonna 2012 mun tavoite oli näyttää sporttiselta. En tavoitellut laihuutta tai tiettyä vaa’an lukemaa. Halusin olla vaan urheilullisen näköinen. Oli aivan mieletöntä, että pääsin mun tavotteisiin ja yli.

Tästä huolimatta suurin muutos on tapahtunut mun sisällä. Itsetunto on kasvanut, voin hyvin, jaksan tehdä asioita sekä olen sinut itseni kanssa. Olen myös oppinut ravinnosta ja treenaamisesta todella paljon.

Fitfarmi on tuonut mulle myös paljon uusia sydänystäviä ja kavereita. Hyvä esimerkki oli, että mun tupareissa oli suurin osa kisaajia. 😀 Sama elämäntapa vaan yhdistää (ja huono huumorintaju). 😀

Vielä kerran kiitos kaikille valmentajilleni! Ilman teitä en olisi tämä henkilö joka olen nyt. <3 Ja Harrin sanoja lainatakseni: ”ystävyys säilyy aina”. <3

Tässä vielä muistoja matkan varelta:

mie

5 mv pienempi y

10513278_10203362065246846_1275665662373899133_n

kolmetoista pienempiedited

kuva 1

m

800_4102

kkkk

Näyttökuva 2015-2-16 kello 11.06.58

kuva 3

kuva 4

kuva 1 kopio

ff

IMG_0114

DSC01010

DSC01522

FullSizeRender[1]

00016-009

image

DSC01628

IMG_9468

DSC02577

IMG_2119

IMG_4083

IMG_4109

Vuosikatsaus 2014

Halusin itsekkin tehdä yhteenvedon kuluneesta vuodesta ja käyttää hyväkseni samalla tilaisuuden kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, ystäviä ja perhettä menneestä vuodesta.

 Kaivoin taas esiin viime vuoden tavoitteet ja nyt onkin hyvä pysähtyä hetkeksi katsomaan onko mitkä tavotteista toteutunut.

Vuoden 2014 tavoitteet olivat:

– Yksi ulkomaan matka

Check! Olin pääsin perheeni kanssa nauttimaan Joulukuun alussa Cran Canariasta. 🙂

IMG_3570

– Päästä kilpailemaan Bikini Fitneksen Sm-kilpailuissa (eli selvitä karsinnoista eteenpäin)

Valitettavasti tämä tavoite ei toteunut. Tavoite oli olla kuuden parhaan joukossa, mutta olin seitsemäs. Olin sijoituksesta kyllä onnellinen mutta tottakai se harmittaa etten päässyt kilpailemaan Suomen mestaruudesta.

kuva 4v

– Vetää treenit vieläkin tehokkaammin

Tämä kyllä onnistui! Treenasin pt:n kanssa 1-2 kertaa viikossa ja opin miltä sen treenaamisen pitää oikeasti tuntua.

kuva 2 (2)

– Olla sinut itsensä kanssa

Kisadietillä aloin pikku hiljaa pääsemään tähän tavoitteeseen, mutta todettakoon, että en usko että ikinä tulen olemaan täydellisen sinut itseni kanssa.

kuva2

– Tutustua vieläkin avoimemmin uusiin ihmisiin

Minusta olen päässyt tähänkin tavoitteeseen. Olen ollut innokas tutustumaan uusiin ihmisiin ja saanutkin uusia kavereita, ystäviä ja tuttavia kisaprojektin myötä ja niistä kaikista olen todella onnellinen! 🙂

kuva 2

– Höllätä / Opetella olla stressaamatta

En ole ihan täysin päässyt eroon, tästä stressaamisesta mutta suunta on oikea.

ripset

– Samoilla

Halusin viettää enemmän aikaa metsässä/ulkona ja rentoutua tätä kautta. Tavallaan olen päässyt tähän tavoitteeseen, koska kisadietillä vietin aikaa metsässä yli 120 tuntia. 😀 Lenkillä kylläkin mutta kummminkin metsässä. 😀 Rentoutumisen opin sitten vasta kisaviikolla kun aloitin aamukävelyt ulkona. Niitähän olen jatkanut edelleen ja ne on mahtava keino rentoutua.

kuva 4

– Oppia olemaan vertailematta itseä muihin

Voin ylpeästi sanoa, että tämän minä olen oppinut. En vertaile enää itseäni muihin, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Kaikki me ollaan yksilöitä ja kaikilla meillä on omat vahvuudet. Vertaileminen vaan aiheuttaa turhaa stressiä. Tässä asiassa mua eniten auttoi vuoden aikana kilpasiskoni Anni!

kuva1

– Keskittyä tulevana syksynä kouluun oikein kunnolla

Öhöm.. Tähän en päässyt. 😀

– Venytellä kerran viikossa

No melkein kerran viikossa oon kyllä koko vuoden venytellyt.

kuva 3

Eli aika moneeseen tavoitteeseen olen päässyt. Muutama tavoite jäi saavuttamatta mutta eihän kaikki asiat aina menekään niin kuin suunnittelee ja haluaa.

kuva 2

Koko vuosi on ollut ihan huikea. Voin sanoa että jopa elämäni paras vuosi.

Olen oppinut ihan mielettömästi uusia asioita niin urheilusta, ravinnosta, hyvinvoinnista kuin omasta itsestäni.

Olen ajanut itseni äärimmilleen, tehnyt asioita joita en olisi ikinä kuvitellutkaan pystyväni tekemään ja selvinnyt sieltä voittajana. Vaikka en sitä voittopokaalia saanut kotiini niin voitin itseni ja samalla varmasti monta epäilijää. Terveisiä vaan niille koulukiusaajille jotka sai mut koulussa tuntemaan itseni huonoksi, mitättömäksi ja rumaksi.

Vuoden aikana epävarmasta ihmisestä on kasvanut urheilija. Urheilija jonka elämä koostuu aidosti terveellisistä elämäntavoista. Syön terveellisesti, liikun paljon, pidän huolta kehostani ja mielestäni. Rakastan sitä mitä teen ja en muuttaisi mitään. Kisaaminen on vain kirsikka tämän kakun päällä; ikimuistoinen hetki jonka ansioista olen saanut haastaa itseni äärirajoille ja en malta odottaa ensi vuotta!

10407957_10153099967471542_7773152240258197938_n

Kiitos

Kiitos kaikki yhteistyökumppanit, että olette tukeneet matkaani ja siitä että yhteinen matkamme vielä jatkuu! Sanat eivät riitä kuvaamaan kiitollisuuttani Sulo, Hairspot, Detailed Beauty Nails, New Organics ja Helsinki Kiropraktiikka! <3 . Kiitos myös kaikille muillekin yhteistyökumppaneille! 🙂

Kiitos ystävät ja perhe, että olette olleet läsnä ja auttaneet omalta osaltanne mua niinä vaikeina hetkinä kun jalka on painanut hieman enemmän ja siitä että olette jakaneet kanssani myös ne onnistumisen tunteet. Ilman teitä tämä olisi ollut varmasti rankempaa.

 Kiitos myös menneestä vuodesta kaikki tiimiläiset ja ex-tiimiläiset! Etenkin Anni ja Emmi! <3

 Kiitos kaikki tutut ja tuntemattomat jotka ovat lukeneet tätä blogia, kommentoineet ja uskaltaneet tulla juttelemaan. Teistä saan voimaa!

 Kiitän myös koko valmennustiimiäni taas yhdestä menneestä vuodesta. Tiimiltäni olen saanut tukea ja apua koko kisavuoden ajan niin poseerauksissa, kehonhuollossa, treeneistä ja kehittymisestä puhumattakaan. Ilman Fitfarmia en olisi ikinä päässyt pois entisestä elämästäni ja kaikki tämä olisi vain sellaista mistä en edes uskaltaisi haaveilla.

Tiimini on koostunut alan ammattilaisista ja uskon, että tällä hetkellä en voisi olla paremmissa käsissä. Tiimini pitää huolta ravinnostani, treeneistäni, poseerauksistani ja kehonhuollostani. Tiimistäni löytyy ammattilainen myös mentaalipuolelle.

Suurin kiitos kuuluu kumminkin Jarille (Jari Mentula), joka uskoi että musta on tähän. Koko vuoden aikana henkisesti kovin asia oli ikilaihduttajasta siirtyä rakennusvaiheeseen, jossa ruokaa piti oikeasti syödä ja paljon. Paino nousi ja välillä tuntui, että mitä ihmeessä se Jari oikein ajattelee, mutta hyvinhän se meni.  Valmentaja tsemppasi läpi vuoden ja jaksoi vielä kisaviikollakin vakuuttaa, että kyllä mun kannattaa sinne lavalle nousta. Koko vuoden aikana tiesin aina, että voin kääntyä valmentajan puoleen jos joku asia mietityttää.  Nyt on taas uudet haasteet edessä ja onneksi on ammattitaitoinen ja kärsivällinen valmentaja, joka jaksaa kuunnella Variksen krääkymistä. 🙂

kuva 4

 

Huomenna paljastan vuoden 2015 tavoitteet!

 Todella upeaa Uutta Vuotta 2015 kaikille!

 

imagesG9GWAVM2

Kuva: Google