Viikonloppu Kahdestaan

Tämän viikonlopun vietin Theon kanssa kaksistaan, koska herra x oli töissä koko viikonlopun. Silti meillä oli paljon kivaa ohjelmaa. 🙂

Perjantaina oltiin Theon kanssa mun äidin luona. Haettiin noutoruokaa ja vietettiin koko iltapäivä/alkuilta yhdessä. Theo oli taas vähän äkäinen, koska ei ollut suostunut nukkumaan päiväunia, mutta onneksi sain sen äidin luokse nukutettua puolentunnin urakan jälkeen. 😀

Lauantaina vietettiin oikein rauhallinen aamu taas yhdessä. Iltapäivällä mentiin Theon kanssa mun ystävän luoksen ja oltiin siellä joku vajaa pari tuntia, jonka jälkeen lähdettiin kaikki Jumboon syömään. Theo nukkui onneksi hyvät päikkärit ja heräsi juuri kun meidän ruuat tuli pöytään. Syötin tässä välissä Theon ja sitten vasta menin oman aterian kimppuun. Jumbon jälkeen mentiin takaisin mun ystävälle ja vietettiin ilta siellä. Lauantaina muuten Theo nukahti ensimmäistä kertaa pelkkään silittelyyn omaa sänkyynsä. Tämä oli suorastaan ihme. 😀

Sunnuntaina lähdettiin Theon kanssa mun isän ja hänen puolisonsa luokse Porvooseen syömään. Siellä oli myös mun veli, joten kunnon perhelounas oli kyseessä. Syötiin lohta, perunaa, salaattia ja jälkkäriksi marjapiirakkaa. Nam!

Theo taas nukkui todella hyvät päiväunet ja heräsi vasta monen tunnin päiväunien jälkeen. Oltiin koko päivä melkein Porvoossa. Theo oli todella hyvällä päällä.

Kun lähdettiin ajamaan kotiin, niin jostain syystä hän sitten päätti ruveta itkemään ja tuttikaan ei kelvannut vaikka kuinka yritin laittaa. Hän sitten itki koko matkan Porvoosta Helsinkiin. Hän ei ole ikinä itkenyt noin pitkään putkeen. En yhtään tiedä mikä hänellä oli. Kun päästiin pois autosta niin itku loppui seinään. Hän oli aivan hiessä ja punainen siitä huutamisesta. Oli kyllä sydäntäsärkevä näky. Onneksi se kumminkin loppui ja loppuillan oli taas ihan normaali itsensä.

Tällainen oli meidän viikonloppu. Ollaan yleensä aika paljon liikenteessä, koska en halua jämähtää neljän seinän sisään. <3

Mitä teidän viikonloppuun kuului?

Voisinko Tehdä Toisen Lapsen

Sain blogiini kommentin, että mitä ajattelisin toisesta lapsesta ja mikä mielestäni olisi hyvä ikäero sekä haluaisinko toisen lapsen myös sektiolla. Nämä olivat todella hyviä kysymyksiä ja tottakai olen näitä hieman miettinyt.

Aloitetaan vaikka siitä, että haluaisinko toisen lapsen. Tämä on todella kaksipiippuinen juttu. Minusta olisi aivan ihanaa olla kahden lapsen äiti ja kokea uudelleen tämä vauva-aika. Theon kanssa vauva-aika on ollut todella ihanaa, joten tätä tulen kyllä kaipaamaan. Toinen lapsi olisi myös siitä hyvä, että Theolla olisi aina leikkikaveri ja seuraa. Iso perhe on myös ihana siunaus. Itse olen ainut lapsi, joten isä ja äiti sai aina olla pitämässä seuraa tai etsimässä leikkitoveria.

Kolikon kääntöpuoli on sitten taloudelliset asiat. Kaksi lasta maksaa ja paljon, kun yksikin lapsi jo maksaa. Pelkät tarhamaksut olisi kahdella lapsella jo n. 600 euroa kuukaudessa. Saati sitten vakuutukset, eläminen, harrastukset, jne. Yhdelle lapselle pystyy mahdollistamaan asioita paljon enemmän kuin kahdelle. Näin taloudellisesti ajateltuna. Tämä on nyt hieman kärjistetysti kirjoitettu ja ei tietenkään raha saa olla syy siihen miksi ei tekisi toista lasta. Kyllähän ihmisillä on todella suuriakin perheitä ja hyvinhän hekin ovat pärjänneet. Itse vaan mietin kaikkia näkökulmia.

Toinen asia on tuo raskaus. Minulle raskausaika oli aivan kamala. En tiedä miten ikinä selviäisin siitä lapsen kanssa, koska ilman lastakin se tuntui ylitsepääsemättömältä. Eli yhteenvetona voi tästä ajatustulvasta vetää, niin en siis tiedä haluanko toista lasta vai en. 🙂

Jos sitten haluaisin toisen lapsen, niin ikäero pitäisi olla maksimissaan sen 2-3 vuotta. Muuten heistä ei olisi seuraa toisilleen. Mitä pienempi ikäero niin sen parempi. 🙂 Haluaisin myös kerralla ns. vauva-arjen ohi.

Mitenkäs sitten tuo synnytys. Minulle tehtiin suunniteltusektio synnytyspelon takia. Ajatukset eivät ole minulla muuttuneet tämän asian suhteen. Sektio oli minulle positiivinen kokemus ja en edelleenkään voisi kuvitella perinteistä synnytystä vaihtoehtona. Toki sektiosta toipuminen kahden lapsen kanssa voisi olla haasteellista, mutta itse toivuin Theon leikkauksesta todella nopeasti.

Voitte lukea synnytyskertomukseni tästä.