Eiköhän Meidän Vauvauinnit Ollut Nyt Tässä

Osa teistä on varmaan lukenutkin mun tuskailua meidän vauvauinneista. Suurimmalla osalla vauvauinnit menee varmasti tosi hyvin ja vauva nauttii uimisesta. Meillä ei näin kumminkaan ole.

Olemme nyt sinnikkäästi käyneet viikko toisensa jälkeen vauvauinnissa ja joka kerta uinti päätyy itkuun. Theo ei selvästi nauti siitä ollenkaan. Uinnit ovat todella stressaavia koko perheelle ja jokainen käynti on suoraan sanottuna yhtä tuskaa meille henkisesti.

Myös rahallisesti tuntuu tyhmältä maksaa yli 70 e joka kuukausi siitä, että käymme lillumassa altaassa 10-20 min. Tuostakin ajasta yli puolet on itkua ja kitinää.

Onhan se ihana nähdä siellä niitä ilosta kiljuvia vauvoja ja toki haluaisin, että Theo olisi yksi heistä. Kaikki vauvat ovat erilaisia ja Theo nyt vaan ei pidä uimisesta. Turha mun mielestä on toista väkisin sinne viedä, kun näkee ettei hän nauti ollenkaan.

Olen ottanut kaikki vinkit käyttöön, mutta ne ei auta. Olen syöttänyt juuri ennen uimista, välillä kesken uimisen, on saanut nukkua hyvät päiväunet ennen uintia, jne. Kaikki ollaan kokeiltu, mutta mistään ei ole apua. Ainoa hyöty on ollut noista siihen, ettei itku ole mennyt pakokauhun omaiseksi paniikkihuudoksi.

Irtisanoin nyt meidän vauvauinnit. Irtisanominen astuu voimaan toukokuun alussa, joten käymme nyt vielä huhtikuussa muutaman kerran uimassa, koska olemme näistä kerroista jo maksaneet. Voi olla, että kokeilemme uimista uudelleen kun Theo on isompi. 🙂

Jos et ollut lukenut meidän ensimmäistä vauvauintikertaa, niin pääset siihen tästä: Vauvauinti: Kauhein kokemus ikinä!

 

Tämä Yllätti Vauva-Arjessa

Sain jokin aika sitten kommenttina, että voisinko kirjoittaa asioista jotka ovat yllättäneet vauva-arjessa. Rupesin tätä pohtimaan ja kyllähän jotkin asiat ovat oikeasti tulleet aika puun takaa.

Nämä asiat yllätti vauva-arjessa

1. Vauva ei oikeasti nuku

Alku meni meillä todella lupaavasti ja olinkin, että meillä on maailman helpoin vauva kun se vaan nukkuu! Näin meni ensimmäiset 3 kuukautta ja nyt sitten ei nukutakkaan. Onneksi Theo ei kumminkaan valvo tunteja öisin vaan heräilee ja sitten nukahtaa mun avulla uudelleen.

2. Jutun aiheet pyörii aika paljon Theon ympärillä

Olin niin vannonut, että minä en tule olemaan sellainen äiti joka puhuu vaan vauva-arjesta. No niin se vaan näköjään menee, että kun tässä hetkessä elää, niin jutut ovat suurimmaksi osaksi Theoon liittyviä. Olen kumminkin ystävien kanssa tehnyt niin, että mieluiten kuuntelen mitä heille kuuluu ja kuuntelen innoissani heidän arjestaan, koska heillä sattuu ja tapahtuu. Omastakin arjesta tulee paljon mielenkiintoisempi. 😀

3. Kahdenkeskistä aikaa herra x:n kanssa saa etsiä suurennuslasilla

Olimme ajatelleet x:n kanssa, että kyllä Theo nukkuu päiväunia kotona, niin saamme hetkiä jolloin olemme vain me. No ei nuku ei. 😀 Kyllähän noita hoitajia olisi, mutta en ole vielä antanut hoitoon Theoa, koska hän on vielä niin pieni. Katsotaan milloin sitä raaskii antaa. 😀 Se on kyllä lohduttava ajatus, että hoitajia tosiaan on. Kun Theo on vähän isompi, niin sitten hän voi olla jopa yön joskus hoidossa, niin me voimme hoitaa parisuhdetta x:n kanssa. 😀

4. Miten sitä onkaan kykeneväinen operoimaan näinkin vähillä yöunilla

Jos olisin ennen Theoa nukkunut näin katkonaisia unia, niin olisin ollut kuoleman partaalla. On suorastaan ihme, että pystyn minkään näköiseen keskusteluun ja arjen pyörittämiseen tällaisilla unilla.

5. Miten sitä voikaan nauttia pelkästään oman lapsen seurasta ja asioista joita hän oppii

Luulisi, että kyllästyttää olla Theon kanssa koko ajan, mutta ei vaan kyllästytä. Hänen nauru saa mun sydämmen pakahtumaan ja itku murtumaan. Meillä on mun mielestä oikeasti hauskaa. On myös ihmeellistä miten sitä voi olla niin iloinen kun Theo oppii uusia taitoja.

6. Omaa aikaa ei oikeasti ole

Ajattelin aikaisemmin, että tottakai voin käydä rauhassa suihkussa ja puuhailla kotona. Ajattelin ettei se vauvan itku haittaa, jos esim. menen suihkuun. On se vaan niin, että jos Theo itkee niin kyllä se suihku on enemmänkin pikavisiitti kuin nautinnollinen ”omahetki”. En vain pysty kuuntelemaan sitä itkua ollenkaan.

7. Aina on Theo mielessä

Vaikka Theo olisi isänsä kanssa ja mulla olisi sali tai jokin muu meno, niin aina Theo on jollain tavalla mielessä. Vaikka luotan herra x:ään koko sydämmestäni, niin silti mä mietin, että mitenköhän siellä menee ja onhan kaikki hyvin. Jos olemme samassa huoneessa ja keskustelen jonkun kanssa ja Theo on jonkun toisen sylissä, niin silti toisella korvalla kuuntelen miten hänellä menee.

8. Ohjelmaa on koko ajan

Kalenteri on enemmän täynnä ohjelmaa kuin työelämässä olessa. Näen todella paljon kavereita Theon kanssa, käymme kaksi kertaa viikossa vauvakerhossa ja kerran viikossa vauvauinnissa. Tuntuu, että koko ajan on jotain. 😀

9. Miten paljon nautinkaan tästä kaikesta

Olin hyvin skeptinen sen suhteen miten mun pää kestää työelämästä irtautumisen ja omasta ajasta luopumisen. On ollut huojentavaa tajuat, että nautin vauva-arjesta koko sydämmestäni, vaikka välillä vähän väsyttääkin. <3