Voisinko Tehdä Toisen Lapsen

Sain blogiini kommentin, että mitä ajattelisin toisesta lapsesta ja mikä mielestäni olisi hyvä ikäero sekä haluaisinko toisen lapsen myös sektiolla. Nämä olivat todella hyviä kysymyksiä ja tottakai olen näitä hieman miettinyt.

Aloitetaan vaikka siitä, että haluaisinko toisen lapsen. Tämä on todella kaksipiippuinen juttu. Minusta olisi aivan ihanaa olla kahden lapsen äiti ja kokea uudelleen tämä vauva-aika. Theon kanssa vauva-aika on ollut todella ihanaa, joten tätä tulen kyllä kaipaamaan. Toinen lapsi olisi myös siitä hyvä, että Theolla olisi aina leikkikaveri ja seuraa. Iso perhe on myös ihana siunaus. Itse olen ainut lapsi, joten isä ja äiti sai aina olla pitämässä seuraa tai etsimässä leikkitoveria.

Kolikon kääntöpuoli on sitten taloudelliset asiat. Kaksi lasta maksaa ja paljon, kun yksikin lapsi jo maksaa. Pelkät tarhamaksut olisi kahdella lapsella jo n. 600 euroa kuukaudessa. Saati sitten vakuutukset, eläminen, harrastukset, jne. Yhdelle lapselle pystyy mahdollistamaan asioita paljon enemmän kuin kahdelle. Näin taloudellisesti ajateltuna. Tämä on nyt hieman kärjistetysti kirjoitettu ja ei tietenkään raha saa olla syy siihen miksi ei tekisi toista lasta. Kyllähän ihmisillä on todella suuriakin perheitä ja hyvinhän hekin ovat pärjänneet. Itse vaan mietin kaikkia näkökulmia.

Toinen asia on tuo raskaus. Minulle raskausaika oli aivan kamala. En tiedä miten ikinä selviäisin siitä lapsen kanssa, koska ilman lastakin se tuntui ylitsepääsemättömältä. Eli yhteenvetona voi tästä ajatustulvasta vetää, niin en siis tiedä haluanko toista lasta vai en. 🙂

Jos sitten haluaisin toisen lapsen, niin ikäero pitäisi olla maksimissaan sen 2-3 vuotta. Muuten heistä ei olisi seuraa toisilleen. Mitä pienempi ikäero niin sen parempi. 🙂 Haluaisin myös kerralla ns. vauva-arjen ohi.

Mitenkäs sitten tuo synnytys. Minulle tehtiin suunniteltusektio synnytyspelon takia. Ajatukset eivät ole minulla muuttuneet tämän asian suhteen. Sektio oli minulle positiivinen kokemus ja en edelleenkään voisi kuvitella perinteistä synnytystä vaihtoehtona. Toki sektiosta toipuminen kahden lapsen kanssa voisi olla haasteellista, mutta itse toivuin Theon leikkauksesta todella nopeasti.

Voitte lukea synnytyskertomukseni tästä.

Mille Vartalo Näyttää 2 Kuukautta Synnytyksestä

Kuukausi sitten kirjoitin postauksen miltä vartalo näyttää 4 viikkoa synnytyksestä ja nyt halusin näyttää mitä muutoksia on tapahtunut taas kuukaudessa. Syy siihen miksi kirjoitan tästä aiheesta on se, että minua ainakin tuoreena äitinä kiinnosti paljon, että miten vartalo palautuu ja kuinka nopeasti. Kaikki on toki yksilöllistä, mutta halusin jakaa teille omat kokemukset.

Taustatietona, että en ole dieetannut tai katsonut muutenkaan mitä suuhuni laitan. Herkuteltua on tullut jopa liikaakin. Ensimmäisen kuukauden jälkeen en ole katsonut enää painoa, koska en halua ottaa stressiä siitä miten raskauskilot lähtevät.

Edelleenkään en rupea vielä dieetille vaan rupean kuntouttamaan vartaloani pikku hiljaa. Seuraavassa postauksessa kerron miten kuntouttaminen alkaa. 🙂

Olen tyytyväinen siihen miten olen palautunut. Toisille tulee raskauden aikana ainoastaan vaan se maha ja se häviää heti synnytyksen jälkeen ja toisille kertyy sitten ylimääräistä vähän joka paikkaan, kuten minulla ja niiden hävittäminen vie luonnollisesti aikaa.

Tästä pääset postaukseen, jossa näkyy vartalon muutokset 4 viikkoa synnytyksestä sekä siihen mennessä lähteneet kilot. 

Raskaana, 1 kk synnytyksen jälkeen, 2 kk synnytyksen jälkeen.