Joskus On Mentävä Alkuun Päästäkseen Eteenpäin

Tiedättekö sen tunteen, kun ei vaan jaksa, huvita, eikä kiinnosta? Mulla on ollut viikkoja todella saamaton olo omien treenien suhteen. Satunnaisia treenejä siellä täällä, mutta saattoi olla viikkojakin, etten edes miettinyt koko hommaa.

Tämä on ensimmäinen kerta oman elämäntaparemontin jälkeen, kun on tullut tällainen fiilis. Eli käytännössä motivaatio on ollut aivan nollissa. Monet kokevat tällaista esim. Fitness-kisojen jälkeen, mutta itse menin kisojen jälkeen jo seuraavana päivänä salille. Eli tämä on ollut itselle ihan ennenkuulumatonta.

Mun oma sali sijaitsee 2 minuutin kävelymatkan päässä meidän kotoa, mutta silti en ole saanut aikaiseksi lähteä treenaamaan. Huonoa omatuntoa en ole tästä potenut, koska sehän ei tilanteeseen auta sitten millään. Olen ennemminkin vain ihmetellyt, että mistä tämä voi johtua.

Tällä viikolla x ehdotti, että mitä jos menisinkin treenaamaan mun vanhalle kotisalille Vantaalle. Ajattelin, että voisinhan mä kokeilla treenata siellä ja katsoa miltä se treeni tuntuu tutuissa maisemissa. Treenasin mun vanhalla kotisalilla varmaan yli neljä vuotta 4-10 x viikossa. Salilla oli aikoinaan todella kiva kantisporukka ja yhteishenki oli ihan mahtava.

Kun astuin vanhalle kotisalille sisään, niin heti tuli todella hyvä fiilis. Ihan kuin kotiin olis tullut. Laitteet oli samoilla paikoilla ja kaikki oli niin tuttua. Todella paljon hyviä muistoja muistui mieleen.

Lämmittelin alkuun ja itse treeni koostui erkaumaa kuntouttavista liikkeistä sekä olkapäätreeni-liikkeistä. Ajattelin nyt alkuun aloittaa aika rauhallisesti. Eli otan erkaumaa kuntouttavia liikkeitä sekä aina yhden päälihasryhmän mitä treenaan loppuun. Sitten kun erkauma on kokonaan kuroutunut umpeen, niin voin ruveta treenaamaan normaalisti.

Treeni tuntui todella hyvältä! Oli koko ajan hyvä fiilis ja treenikin luisti. Uusin saman heti seuraavana päivänä. Taas keskustasta asti Vantaalle salille. Joo tiedän, että onhan tää ihan hullua, mutta tää nyt taitaa olla ainut tapa, miten saan treeneistä miellyttäviä. No eihän tätä tietenkään voi ikuisesti jatkaa, mutta nyt alkuun haluan treenata tuolla. Joku psyykkinen juttuhan tää on.

Tulin itse siihen tulokseen, että joskus sitä tosiaan on palattava sinne mistä tavallaan kaikki on saanut alkunsa, että pääsee taas eteenpäin. 

Onko teillä ollut salilakkoa?

Lue myös: Dieetti, elämäntapamuutos vai molemmat?

Vinkkejä Uuteen Saliin

Nyt täytyy sanoa, että sairastelu saisi pikku hiljaa riittämään. Flunssa on jatkunut edelleen. Onneksi olen sentään päässyt töihin, mutta kävelyt ja salit on kyllä jääneet pahemman kerran. Toivottavasti olo kohenisi viikonlopun aikana sen verran, että pääsisin ensi viikolla varovasti aloittamaan kävelylenkit ja salitreenit.

Nyt kun olen muuttanut ja jouduin hyvästelemään ihanan Fressi Myyrmäen välimatkan takia niin etsin uutta salia. Tähän tarvitsisin teidän lukijoitten apua!

Mulla on suunnitelmissa, että ostan nyt 1 kk kortin Töölögymille, koska ystävällä on voimassa oleva jäsenyys vielä ensi kuukauden sinne. Meillä on tavoitteena, että päästäis mahdollisimman paljon treenaamaan yhdessä. Näin saisin itse ainakin kivaa uutta puhtia treenaamiseen ja joku olisi varmistamassa ja katsomassa, että esim. selän asento pysyisi oikeana. Tällä tavalla voisin myös minimoida selän ongelmat.

Tämän yhden kuukauden jälkeen aloitamme ystävän kanssa salikierroksen, jossa käymme tututumassa eri saleihin keskusta-kamppi-töölö –akselilla. Siitä saan teille lukijoillekin myös hyvää matskua ja arvostelun itse salista. Onko teillä jotain vinkkejä millä saleilla kannattaa käydä tutustumassa? Tarkoituksena on löytää uusi oma vakiosalo tällä kierroksella. Eli ehdotuksia otetaan vastaan! 🙂

IMG_2386