Voisinko Tehdä Toisen Lapsen

Sain blogiini kommentin, että mitä ajattelisin toisesta lapsesta ja mikä mielestäni olisi hyvä ikäero sekä haluaisinko toisen lapsen myös sektiolla. Nämä olivat todella hyviä kysymyksiä ja tottakai olen näitä hieman miettinyt.

Aloitetaan vaikka siitä, että haluaisinko toisen lapsen. Tämä on todella kaksipiippuinen juttu. Minusta olisi aivan ihanaa olla kahden lapsen äiti ja kokea uudelleen tämä vauva-aika. Theon kanssa vauva-aika on ollut todella ihanaa, joten tätä tulen kyllä kaipaamaan. Toinen lapsi olisi myös siitä hyvä, että Theolla olisi aina leikkikaveri ja seuraa. Iso perhe on myös ihana siunaus. Itse olen ainut lapsi, joten isä ja äiti sai aina olla pitämässä seuraa tai etsimässä leikkitoveria.

Kolikon kääntöpuoli on sitten taloudelliset asiat. Kaksi lasta maksaa ja paljon, kun yksikin lapsi jo maksaa. Pelkät tarhamaksut olisi kahdella lapsella jo n. 600 euroa kuukaudessa. Saati sitten vakuutukset, eläminen, harrastukset, jne. Yhdelle lapselle pystyy mahdollistamaan asioita paljon enemmän kuin kahdelle. Näin taloudellisesti ajateltuna. Tämä on nyt hieman kärjistetysti kirjoitettu ja ei tietenkään raha saa olla syy siihen miksi ei tekisi toista lasta. Kyllähän ihmisillä on todella suuriakin perheitä ja hyvinhän hekin ovat pärjänneet. Itse vaan mietin kaikkia näkökulmia.

Toinen asia on tuo raskaus. Minulle raskausaika oli aivan kamala. En tiedä miten ikinä selviäisin siitä lapsen kanssa, koska ilman lastakin se tuntui ylitsepääsemättömältä. Eli yhteenvetona voi tästä ajatustulvasta vetää, niin en siis tiedä haluanko toista lasta vai en. 🙂

Jos sitten haluaisin toisen lapsen, niin ikäero pitäisi olla maksimissaan sen 2-3 vuotta. Muuten heistä ei olisi seuraa toisilleen. Mitä pienempi ikäero niin sen parempi. 🙂 Haluaisin myös kerralla ns. vauva-arjen ohi.

Mitenkäs sitten tuo synnytys. Minulle tehtiin suunniteltusektio synnytyspelon takia. Ajatukset eivät ole minulla muuttuneet tämän asian suhteen. Sektio oli minulle positiivinen kokemus ja en edelleenkään voisi kuvitella perinteistä synnytystä vaihtoehtona. Toki sektiosta toipuminen kahden lapsen kanssa voisi olla haasteellista, mutta itse toivuin Theon leikkauksesta todella nopeasti.

Voitte lukea synnytyskertomukseni tästä.

Mille Vartalo Näyttää 4 Viikkoa Synnytyksestä

Nyt on vajaa neljä viikkoa synnytyksestä. Aika on kulunut supernopeasti ja tuntuu, että raskaudesta olisi ikuisuus. On ollut mielenkiintoista seurata, miten oma kroppa palautuu raskaudesta ja sektiosta. Palautuminen on kaikilla yksilöllistä, joten edes googlettelut ”kropan palautuminen raskaudesta ja sektiosta” ei auta. 😀

Viikko viikolta huomaan muutoksia vartalossa ja vaa’an lukemassa. Tällä hetkellä raskauskiloja on pudonnut n. 13 kg. Eli vielä on 8 kg jäljellä.

Vatsan iho ei ole vielä tietenkään palautunut, mutta huomaan siinäkin muutoksia jo nyt. Jännä nähdä miten iho palautuu ja miten pitkään se vie aikaa. Kiinteytymisen tai painonpudotuksen eteen en ole tehnyt yhtään mitään, enkä muuten vähään aikaan tule tekemäänkään. Nautiskelen nyt vauva-arjesta ja palaan liikunnan ja tarkemman ruokavalion pariin sitten kun niiden aika taas on. <3

Tulen kyllä jakamaan tätä palautumista säännöllisesti täällä blogissa, koska itse en löytänyt oikein mitään tietoa mistään. 🙂 

Vaunulenkeillä en ole vieläkään päässyt käymään. Katsotaan jos vaikka viikonloppuna pääsisin. 🙂