Miten Theon Syömiset Sujuu + 4 H Lastenklinikalla

Olen saanut nyt paljon kyselyitä, että miten Theon syömiset on nyt sujuneet. No voin kyllä sanoa, että tosi hyvin!

Hänen herkkua on puuro, jota annan aina aamuisin ja iltaisin. Voisi syödä sitä vaikka miten paljon. On kyllä ihana nähdä miten toinen oikein nauttii siitä mausta.

Liharuuat ja kasvissoseet ei vielä ole kauheaa herkkua, mutta syö silti. Maistelee ja irvistelee aluksi, mutta kyllä hyvin syö sitten kun makuun pääsee. Ollaan maisteltu todella paljon eri makuja.

Hedelmäsoseet on taas todella kovassa huudossa. Tykkää selvästi todella paljon niistä.

Olen nyt pikku hiljaa nostanut ateriakertoja sekä ruokamääriä. Eilen meni kerralla jopa yksi kokonainen pilttipurkki (se pienempi).

Nyt kun Theolla on flunssa ja kurkunpään tulehdus, niin ruoka ei oikein maistu. Ei edes puuro.

Olin tosiaan maanantaina Theon kanssa 4 tuntia päivystyksessä. Menin oman ihottuman tsekkiin yksityiselle ja pyysin samalla heidän kuuntelemaan Theon keuhkot, koska Theo oli flunssaisen oloinen. No sieltähän kuului röhinä ja saimme lähetteen Lasten klinikalle.

Lasten klinikalla Theon kuume nousi ja ei taittunut lääkkeelläkään, niin jouduttiin olemaan siellä niin pitkään, että lääkkeet tehosi kunnolla. Hänellä oli vähän koholla tulehdusarvot. Epäilivät myös RS-virusta, mutta eivät sitä testiä ottaneet jostain syystä. Räkää imivät letkulla nenästä ja siitähän kauhea huuto, kuten myös verikokeista.

Oli kyllä todella raskas reissu niin mulla kuin Theolla. Neljä tuntia häntä kantelin edes takaisin, kun oli niin itkuinen. Mullakin on keuhkoputkentulehdus ja omakin olo oli aivan jäätävän huono. Kyllä itsellä ihan itku pääsi kun päästiin kotiin, ihan vaan siitä väsymyksestä ja huonosta olosta.

Toinen on ollut välillä ihan reppana, mutta onneksi välillä ihana nauravainen itsensä. Hedelmäsoseita on nyt sitten saanut alas, mutta ei muuta maidon lisäksi.

Tarkoitus olisi nyt nostaa ateriamäärät viiteen tämän viikon aikana. Katsotaan saadaanko, jos Theo on vielä kipeänä. On kyllä kauhea katsoa kun toinen on pipi.

Theo Aloitti Soseet

Meillä oli keskiviikkona 4 kuukauden neuvola ja lääkärintarkastus. Theo oli 65 cm pitkä ja painoa hurjat 7965 g. Neuvolassa kyseltiin mikä on meidän kanta kiinteiden aloittamiseen ja olimme molemmat sitä mieltä, että voisimme aloittaa jo maistelun.

Tässä vaiheessahan vasta otetaan pieniä maisteluannoksia ja pääravinto on edelleen äidin maito. Jotkut aloittavat maistelun vasta huomattavasti myöhemmin, mutta me nyt halusimme aloittaa jo nyt. Neuvolasta sanottiin, että tämä voi myös pitkällä tähtäimellä täyttää Theoa paremmin ja ehkä auttaa yöuniin. Mutta siitä ei tietenkään ole mitään takeita.

Saimme ohjeeksi aloittaa kasviksilla ja hedelmillä. Aloitimme ensimmäisenä nyt sitten päärynästä. Theo ei ollut edes ihmeissään. Hänen ilme oli sellainen, että ihan kuin hän olisi syönyt ennenkin. Ei sylkenyt ruokaa pois vaan maiskutteli ja nielaisi. Tykkäsi selvästi.

Ajattelin aluksi, että annan vaan tyyliin yhden t-lusikallisen, mutta Theolle näytti maistuvan, niin annoin sitten hieman enemmän. Suositus oli, että maisteluannokset ovat 1/2-2 t-lusikallista. Hän olisi varmaan vetäissyt koko purkin jos olisin vaan syöttänyt. 😀 Muutamaa t-lusikallista enempää en kumminkaan anna vaikka maistuisi, koska suoliston tulee ekana tottua uuteen ravintoon.

Nyt alkuun maistellaan päärynää, luumua, porkkanaa ja perunaa. Lihatuotteisiin mennään vasta huomattavasti myöhemmin. Näin pienelle ei lihatuotteita suositella.

Theo kyllä kasvaa todella hyvin pelkällä maidollakin, mutta tuntuu ettei se maito pidä hänen nälkäänsä poissa. Vielä ei kumminkaan kiinteillä mitään aterioita tule, vaan totutellaan vaan.

Nyt alkoi sitten uusi jännä vaihe meidän lapsiperhearjessa. 🙂 Päärynä makuna oli varmasti helpoimmasta päästä. Saa nähdä miten muut maut maistuu. Suositeltu maistelukerta on 10-15, jotta lapsi tottuu makuun.