Ihana Matka Kroatiassa

Perjantaina kotiuduttiin viikon matkalta. On ihana matkustella, mutta on kyllä mukava tulla myös kotiin. Olisin silti kyllä vielä ainakin muutaman päivän voinut olla.

Ilmat olivat koko viikon tosi hyvät. Muutaman kerran ukkosti, mutta joka päivä paistoi kumminkin aurinko. Päivät meni pitkälti altaalla ollessa. Theo oli niin innoissaan uimisesta ja ulkona olemisesta. Hommasimme hänelle sellaisen vauvauimarenkaan, jossa oli aukot jaloille. Siinä hän oli turvallisesti altaassa. Vesi oli aika viileää, niin Theo ui vain muutamia minuutteja kerralla, eikä edes joka päivä.

Theo viihtyi paljon syöttötuolissa varjossa ja leikki siellä omilla leluillaan. Me oltiin siinä ihan vieressä ja otettiin aurinkoa ja uiskenneltiin.

Käytiin joka päivä kävelemässä kylässä ja ihastelemassa maisemia.

Käytiin vain kerran kunnon ravintolassa syömässä. Se oli viereisessä kylässä jonne oli ”hieman” haasteellinen mennä jalan ja varsinkin vaunujen kanssa. 😀 Miehet kantoi vaunuja ja mun iskä Theoa, että päästiin perille. 😀

Yleensä syötiin kaikki yhdessä meidän talolla. Yhtenä iltana juhlittiin myös isän puolison synttäreitä. 🙂

Käytiin myös muutaman kerran Splitissä kauppakeskuksessa ja siellä Theo valitsi itse lelun minkä halusi. 😀 Nuorena se jo alkaa. Hän oli vaunuissa ja leikki omalla lelullaan. Näytin hänelle eri leluja ja sitten yhden lelun kohdalla hän tiputti tarkoituksella oman lelun sylistään ja rupesi kurottamaan mun näyttämää lelua, niin päättelin, että tämän hän valitsi. 😀 Se oli sininen kellohelistin, joka oli reissun jättimenestys. Theo leikki sillä koko loppumatkan. 😀

Theo leikki itsensä kanssa. 😀

Kauppakeskuksessa oli myös Gapin liikke. Tilailen netistä jonkun verran Gapin vaatteita Theolle, niin kiva oli päästä liikkeeseen katselemaan niitä. En mä ostanut kuin yhden asukokonaisuuden.

Matka oli aivan ihana ja voisin millon vain lähteä uudelleen. Mun mielestä tuollainen vuokrattu Villa sopi vauvaperheelle todella hyvin. Kiva oli viettää aikaa isossa porukassa ja aika ei kyllä käynyt pitkäksi. Talolla oli kyllä myös aktiviteetteja, jotta tekemistä riitti. Siellä oli esim. pingispöytä, trampoliini, uima-allas ja umapatjoja.

Haluan ehdottomasti lähteä uudelleen niin, että menemme Splitin keskustaan. Nyt ehkä itse Splittiä tuli nähtyä liian vähän. Kroatia oli mielestäni todella kaunis ja hintataso oli melkein samoissa kuin Suomessa. Vesi oli todella kirkasta ja maisemat  upeita.

Kaikin puolin täydellinen matka takana. <3 Isälle kiitos, että saatiin olla mukana! <3 Onneksi isä ja hänen puolisonsa vielä jäi Splittiin, jotta saavat edes vähän laatuaikaa kahdestaan. Meitä oli kumminkin mukana yli kymmenen henkeä, joista neljä oli lapsia, joten hiljasta hetkeä ei ollut.

 

 

Ensimmäistä Kertaa Matkoilla Vauvan Kanssa

Terveisiä Splitistä tai no tarkemmin sanottuna Sevidistä.

Meillä lähti lento Helsingistä Splittiin perjantaina heti aamulla. Herättiin tuttuun tapaan viiden maissa ilman kelloa, koska meidänhän herätyskellona toimii rakas Theo. Menimme lentokentälle seitsemäksi ja voi kamala sitä tavaran paljoutta. Edellisen kerran kun menin x:n kanssa lomamatkalle meillä oli mukana vain käsimatkatavarat. Nyt sitten mukana oli turvakaukalo, rattaat, vaippareppu, mun ja x:n matkalaukut ja molemmilla oli vielä käsimatkatavarat. HUHHUH! Oli aikamoinen roudaaminen. 😀

Lentokentällä kaikki sujui hyvin vaikka jono turvaan oli aikamoinen. Theo oli todella hyvällä päällä. Hänhän nauttii vaihtuvasta ympäristöstä ja tykkää ihmetellä menoa ja meininkiä. Lento meitä hieman jännitti, koska sitä ei voi tietää miten lapset siihen reagoi. Annoin Theolle rintaa nousun ja laskun ajan, joka pitäisi helpottaa korvien lukkoon menemistä. Theo nukahti molemmilla kerroilla. Muuten hän oli kyllä hereillä koko lennon. 😀 Hän oli niin ihmeissään, että missä me oikein ollaan. Hän leikki ja naureskeli ja oli muutenkin lennon ajan todella ”nätisti”. Theo hurmasi vieressä istuvan naisenkin ja hänkin piti Theoa lennon aikana sylissään. 😀 Oli kyllä hauska.

Kun päästiin perille, niin oli tämä autonvuokrausepisodi josta jo kirjoitinkin. Ei siitä sen enempää.

Splitin kentältä jatkoimme autoilla pieneen kylään nimeltä Sevid. Tämä oikeasti on todella pieni paikka. Talomme parvekkeelta näkyy merelle niin oikealle kuin vasemmallekin katsoessa eli meri on todella lähellä. Vuokrattu Villa on kuuden makuuhuoneen omakotitalo. Yläkerrassa on oma sisäänkäynti ja siellä on oma keittiö, olohuone, kaksi kylppäriä ja kolme makuuhuonetta. Makuuhuoneessamme on myös oma parveke. Me ns. pienten lasten lapsiperheet olemme täällä. Alakerrassa on kolme makuuhuonetta,  olohuone, keittiö sekä kahdessa makuuhuoneessa omat kylppärit ja yksi yleinen kylppäri. Piha on aivan ihana. Täällä on grillauspaikka, terassi, uima-allas, jne.

Talo sijaitsee kylän pääkadun varrella. Pääkatu on kumminkin vain todella pieni katu, jossa ei mahdu edes autot yhtäaikaa molempiin suuntiin. 😀

Olemme käyneet x:n ja Theon kanssa nyt joka aamu kävelemässä merenrantaa pitkin. Olen nähnyt koko reissulla täällä vain muutamia ihmisiä. Sesonki alkaa vähän myöhemmin. Maisemat ovat mahtavat!

Yhtenä päivänä kävimme autoilla kauppakeskuksessa sekä Splitin keskustassa. Muuten aika on kulunut aurinkoa palvoen.

Theon eka yö meni tosi huonosti, mutta seuraavat yöt jo huomattavasti paremmin. Theo todella nauttii olla ulkoilmassa. Täällä on myös hyvin varjosia paikkoja, joissa Theo pystyy leikkimään suojassa auringolta.

Lisää matkapostauksia on vielä tulossa!