Minulta Ei Puuttunut Mitään

Ennen Theoa elin perinteistä  ”kaupunkilaisen” elämää. Asuin melkein Helsingin keskustassa ihanassa remontoidussa kaksiossa, kävin töissä, salilla, lasillisella ystävien kanssa, jne. Tapailin herra x:sää ja teimme kaikkea kivaa; ravintolaillallisia, leffassa käyntiä, jne. Voin sanoa ettei minulta puuttunut mitään. Siltä ainakin tuntui.

Kun muutimme x:n kanssa ostamaamme asuntoon noin 5 km päähän keskustasta ja sain tietää odottavani Theoa, niin pelkäsin, että kaikki mihin olen tottunut muuttuu radikaalisti ja joudun luopumaan niin paljosta.

Kuinka ihanaa onkaan ollut huomata, että en ole joutunut luopumaan mistään itselleni tärkeästä ja arki luistaa meillä enemmän kuin hyvin. Toki en pääse lasilliselle ystävien kanssa niin kuin ennen tai treenaamaan milloin vain itse haluan, mutta näillä ei ole enää merkitystä. Näen ystäviä enemmän nyt kuin ennen Theoa (toki tämä varmasti muuttuu kun mammaloma loppuu) ja olen päässyt jo takaisin treenienkin pariin. Ja vaikka en edes näkisi näin paljoa ystäviä tai pääsisi treenaamaan, niin se ei haittaisi, koska mikään ei voita aikaa rakkaan lapseni kanssa. Olen vain todella onnellinen, että olen saanut tehtyä vauva-arjestani juuri minunlaiseni. Ei ole tarvinnut luopua edes kampaajasta, kynsistä tai ripsistä. 😀 Pinnallistako? Ei musta! Halu pitää huolta itsestä ei ole muuttunut miksikään vauvan tulon jälkeen. 🙂

Kynnet laitettiin muuten ristiäisiä varten vaaleansiniseksi Detailed Beauty Salongissa. 

Ripsetkin laitettiin kuntoon ristiäisiä varten Sulossa. <3

Joka aamu herään onnellisena. Luulin aikaisemmin ettei minulta puuttunut mitään, mutta nyt kun sain Theon tiesin heti mikä minulta puuttui. Tuntui, että kaikki palaset loksahtivat paikoilleen. Tällä hetkellä en muuttaisi elämässäni yhtään mitään. Se jos mikä on ihana tunne. <3

 

”Vasta sinun jälkeen tiesin mikä elämästäni puuttui.”

 

Saako Äiti Pitää Huolta Itsestään

Mulle on aina ollut tärkeää pitää itsestä huolta. Tämä on sellainen asia joka ei muuttunut raskauden tai nyt tuoreen äitiyden myötä.

Olen aina käynyt säännöllisesti kampaajalla sekä kynsi- ja ripsihuollossa. Ennen raskautta huolenpitoon kuului myös säännöllinen liikunta ja tarkempi ruokavalio.

Mun ripset loihditaan aina kuntoon Sulossa

Moni mulle sanoi raskauden aikana, että kun tulen äidiksi, niin ei sitä vaan kerkeä enää panostaa itseensä samalla tavalla. Tottakai äitinä olo vie aikaa ja omat panostusket siirtyy luonnollisesti muihin asioihin ja siinä ei ole mitään pahaa. Aika on kortilla ja elämän tärkeysjärjestys muuttuu. Ykkösenä tulee aina se vauva ja sitten vasta muut. Mulle itselle on tärkeää panostaa lapsen lisäksi myös itseeni. Vaikka lapsi muuttaa paljon elämässä, niin ei sen tarvitse muuttaa ihan kaikkea.

Vaikka olen ollut äiti vasta 5 viikkoa, niin en ole missannut kynsi- tai ripsihuoltoani. Kampaajakin mulla on ensi viikolla. Toki vauva vaikuttaa myös näihin. Kynsissä en esimerkiksi ota enää pitkiä rakennekynsiä vaan kauniit geelilakkaukset ja niiden tekemiseen menee vain yksi tunti. Eli ei tarvitse ministäkään olla pitkään erossa.

Ennen mulla oli siis tällaiset kynnet. <3

Nyt mulla on siis omat kynnet joiden päällä on kestävät geelilakkaukset. Näiden tekemiseen menee vain tunti ja huollossa käyn 3-4 viikon välein. Molemmat kuvien kynnet on tehnyt Detailed Beauty Salon

Joillekin tämä voi kuulostaa pinnalliselta, mutta mulle nämä tuo niin ulkoista kuin sisäistä hyvinvointia sekä edes hetkeksi sitä omaa aikaa. 🙂 Tiedän, että kaikilla ei tähän ole mahdollisuutta. Itsellä on onneksi sellainen tilanne, että voin vauvan ottaa hyvin mukaan tai herra x voi olla vauvan kanssa kotona.

Kun paranen täysin sektiosta niin säännöllinen liikunta tulee takaisin osaksi elämää. Sitä voi onneksi harrastaa niin vauvan kanssa kuin myös ilman häntä. En malta odottaa, että pääse takaisin liikunnan pariin.