Tienaanko Bloggaamisella

Moni tuttava on multa viimeaikoina kysynyt, että tuoko bloggaaminen mulle mitään tuloa. Aika harva bloggaaja täällä Suomessa voi sanoa elävänsä todella hyvin bloggaamisella. Tai no, riippuu varmasti omista menoista, että millä tulee toimeen. Mutta tarkoitan nyt sellaisia bloggaajia, joiden vuositulot pyörivät vaikkapa siinä 40 000 – 100 000 euron luokkaa.

Itse voisin kärjistää bloggaajat kolmeen eri kategoriaan;

  1. Isot blogit. Bloggaaminen on kokopäivätyö ja vuositulot ovat sellaiset, että tulevat hyvin toimeen.
  2. Keskisuuret blogit. Bloggaaminen on sivutyötä eli saavat pientä tuloa blogista.
  3. Pienet blogit.  Bloggaaminen tapahtuu puhtaasti harrastepohjalta ilman tuloa.

Itse kuuluun kategoriaan numero kaksi. Eli bloggaaminen on mun sivutyö, josta saan pientä korvausta ja etuuksia. Rikastumaan tällä ei pääse, mutta on kiva lisä oman päätyön ohella. Välillä on kuukausia jolloin blogista tulee pienempiä summia ja välillä hieman isompia. Kaikki riippuu minkälaisia kaupallisia kampanjoita teen eri firmojen kanssa. Myös blogin kävijät vaikuttavat tuloihin.

Minkälaisista summista sitten oman blogin kohdalla puhutaan. No ei mistään meganomaalisista. Useimmiten puhutaan kolminumeroisesta summasta, mutta satunnaisesti nelinumeroisesta. Palkkiot vaihtelevat todella paljon eri blogien väleillä, vaikka kävijämäärät olisivatkin samat. Siihen vaikuttaa miten itse osaa hinnoitella itsensä, kuinka usein saa yhteistöitä ja miten kaupallinen on yritysten mielestä. Myös omat somekanavat vaikuttavat hintoihin. Jos jollakin on vaikka 10 000 instagram-seuraajaa, niin yritys haluaa varmasti saada näkyvyyttä myös siellä.

Oma tavoitteeni ei koskaan ole ollutkaan tehdä blogista minulle kokopäivätyötä. Kirjoittaminen on mulle henkilökohtainen terapiamuoto, mutta se ei anna samoja kicksejä kuin oma päivätyöni. Jos mulla olisi sama intohimo ja draivi bloggaamiselle kuin mitä mulla on omassa työssäni, niin voihan se olla, että pääsisin bloggaajana tuohon ykkös kategoriaan.

Näin äitiyslomalla bloggaaminen on ollut todella virkistävää ja tuo omaan arkeen lisää sisältöä. On ollut ihana jakaa omia kokemuksia ja saada teiltä lukijoilta vinkkejä ja vertaisapua. Se antaa mulle miljoona kertaa enemmän kuin yksikään euro mitä tästä saan. Iso kiitos teille! <3