Miksi En Osaa Vain Olla

Kohta tulee tasan vuosi siitä, kun jäin äitiyslomalle. Vuosi on mennyt uskomattoman nopeasti. Olin elänyt vuosia uraputkessa ja rakastin haasteita, uuden oppimista ja hektistä elämäntyyliä.

Raskauden myötä olin kumminkin pystynyt asennoitumaan pieneen breikkiin. Ajattelin, että ehkäpä pieni tauko työelämästä tekeekin hyvää ja kerrankin voi vain olla. Ajattelin, että elän nyt puolitoista vuotta sellaista seesteistä ja kiireetöntä elämää.

Miten sitten kävikään?

Olin ottanut itselleni ylimääräisen projektin ja vielä synnytyssairaalasta lähettelin projektiin liittyviä työsähköposteja. 😀 Kun Theo syntyi, niin pystyn ottamaan muutaman kuukauden vauvakuplan, joka teki kyllä hyvää.

Hyvin nopeasti alkoi kumminkin oma sisäinen ääneni miettimään taas, että mitäs sitä seuraavaksi. Sain äitiysloman aikana kehitettyä blogia pidemmälle ja tällä hetkellä voin puhua ihan jo bloggaajan työstä. Tämä vie päivittäin aikaa ja vaatii paljon työtä, joka ei näy lukijoille päin.

Blogin lisäksi halusin jotain enemmän. Nyt vuoden aikana olen vastannut yhden yrityksen somesta. Sekin on ollut jotain pientä kivaa, joka ei ole kumminkaan vienyt paljoa mun aikaa.

Yhdessä vaiheessa kirjoittelin myös uraan liittyviä artikkeleita yhdelle toiselle sivustolle. Just for fun.

Tällä hetkellä on kulissien takana menossa yksi isompikin projekti, josta en voi vielä teille kertoa. Se on työllistänyt joka ikinen päivä ja vaatinut suunnitelmia, strategiatyöskentelyä, budjettien pyörittämistä ja multitaskausta joka suuntaan. Se on ollut juuri sitä mun ominta ja olen nauttinut joka hetkestä.

Joillekin tällainen elämäntyyli ei vain sovi, mutta itse pidän siitä, että on hommaa ja haastetta. Rakastan inspiroitua ja saada ideoita. Ja mikä parasta, että pääsee vielä viemään ne toteutukseen asti.

Kyllä mä joskus aina mietin, että voi miten helpolla sitä pääsisi, jos ei olisi tällainen persoona. Voisi vain olla ja nauttia kiireettömästä ja stressivapaasta elämästä. Sellainen ei vain olisi mua ja mä varmaan kuolisin, jos pitäisi vain olla.

Uravinkkejä

Multa on viime aikoina aika moni kysellyt uravinkkejä; miten päästä eteenpäin uralla, miten voisi vaihtaa alaa, jne. Ajattelin koostaa teille nyt muutamia vinkkejä, joiden avulla uralla eteneminen voi olla edes asteen verran helpompaa.

1. Suunnitelmallisuus

Mieti mitä haluat tehdä seuraavaksi ja miten sun tulee kehittyä, että seuraava askel uralla voi edes olla mahdollista. Mulla on aina ollut aika selkeä kuva siitä, mitä haluan tehdä seuraavaksi ja mitä kehittymistä se vaatii. Olen aina imenyt kaiken mahdollisen tiedon itseeni, halunnut oppia koko ajan uutta, pitänyt itseni ajan tasalla, osallistunut seminaareihin ja koulutuksiin, lainannut alan kirjoja, jne. Kun olen itse kokenut, että hallitsen uudet asiat, niin olen rohkeasti pyytänyt lisävastuuta tai joskus vain röyhkeän rohkeasti ottanut sitä.

2. Kanavat ja materiaalit kuntoon

LinkedIn ja CV kannattaa laittaa kuntoon. Nykyisin uralla eteneminen voi tapahtua jo pelkästään LinkedInin kautta. CV:stä kannattaa tehdä persoonallinen, mutta senkään suhteen ei kannata liioitella. Katso, että CV:stä löytyy työhistoriasi ja suosittelijat.

3. Verkostoidu

Ole sosiaalinen. Verkostoidu tapahtumissa, kaveriporukassa ja etenkin siellä LinkedIn:issä. Sitä ei ikinä tiedä kuka onkaan tuleva esimiehesi.

4. Ole aktiivinen

Älä lopeta itsesi kehittämistä missään vaiheessa. Ole aina aktiivinen ja tuo itseäsi esille. Selaile myös eri rekrytointisivustoja ja ilmoita headhunttereille, että etsit uusia tuulia.

5. Erotu muista

Älä huku massaan. Mieti mitkä ovat sinun vahvuuksia ja tuo niitä esille. Itse olen aina ollut hyvä puhumaan, joten koen sen olevan yksi mun parhaimmista vahvuuksista. Koen olevani myös todella luova, joten olen aina tuonut haastattelussa esiin sitä puolta konkreettisin esimerkein. Omalla kohdalla se on toiminut oikein hyvin.

Olen miettinyt pitkään, että pitäisikö näitä uraan liittyviä artikkeleita ruveta kirjoittelemaan välillä tänne blogin puolelle. Nyt sitten tulin siihen tulokseen, että katson, onko tämä sellaista sisältöä mikä teitä kiinnostaa. 🙂 Voitte laittaa myös kysymyksiä, jos niitä herää. Olen ammatiltani tuottaja ja markkinointialan ammattilainen.