Tämä Yllätti Vauva-Arjessa

Sain jokin aika sitten kommenttina, että voisinko kirjoittaa asioista jotka ovat yllättäneet vauva-arjessa. Rupesin tätä pohtimaan ja kyllähän jotkin asiat ovat oikeasti tulleet aika puun takaa.

Nämä asiat yllätti vauva-arjessa

1. Vauva ei oikeasti nuku

Alku meni meillä todella lupaavasti ja olinkin, että meillä on maailman helpoin vauva kun se vaan nukkuu! Näin meni ensimmäiset 3 kuukautta ja nyt sitten ei nukutakkaan. Onneksi Theo ei kumminkaan valvo tunteja öisin vaan heräilee ja sitten nukahtaa mun avulla uudelleen.

2. Jutun aiheet pyörii aika paljon Theon ympärillä

Olin niin vannonut, että minä en tule olemaan sellainen äiti joka puhuu vaan vauva-arjesta. No niin se vaan näköjään menee, että kun tässä hetkessä elää, niin jutut ovat suurimmaksi osaksi Theoon liittyviä. Olen kumminkin ystävien kanssa tehnyt niin, että mieluiten kuuntelen mitä heille kuuluu ja kuuntelen innoissani heidän arjestaan, koska heillä sattuu ja tapahtuu. Omastakin arjesta tulee paljon mielenkiintoisempi. 😀

3. Kahdenkeskistä aikaa herra x:n kanssa saa etsiä suurennuslasilla

Olimme ajatelleet x:n kanssa, että kyllä Theo nukkuu päiväunia kotona, niin saamme hetkiä jolloin olemme vain me. No ei nuku ei. 😀 Kyllähän noita hoitajia olisi, mutta en ole vielä antanut hoitoon Theoa, koska hän on vielä niin pieni. Katsotaan milloin sitä raaskii antaa. 😀 Se on kyllä lohduttava ajatus, että hoitajia tosiaan on. Kun Theo on vähän isompi, niin sitten hän voi olla jopa yön joskus hoidossa, niin me voimme hoitaa parisuhdetta x:n kanssa. 😀

4. Miten sitä onkaan kykeneväinen operoimaan näinkin vähillä yöunilla

Jos olisin ennen Theoa nukkunut näin katkonaisia unia, niin olisin ollut kuoleman partaalla. On suorastaan ihme, että pystyn minkään näköiseen keskusteluun ja arjen pyörittämiseen tällaisilla unilla.

5. Miten sitä voikaan nauttia pelkästään oman lapsen seurasta ja asioista joita hän oppii

Luulisi, että kyllästyttää olla Theon kanssa koko ajan, mutta ei vaan kyllästytä. Hänen nauru saa mun sydämmen pakahtumaan ja itku murtumaan. Meillä on mun mielestä oikeasti hauskaa. On myös ihmeellistä miten sitä voi olla niin iloinen kun Theo oppii uusia taitoja.

6. Omaa aikaa ei oikeasti ole

Ajattelin aikaisemmin, että tottakai voin käydä rauhassa suihkussa ja puuhailla kotona. Ajattelin ettei se vauvan itku haittaa, jos esim. menen suihkuun. On se vaan niin, että jos Theo itkee niin kyllä se suihku on enemmänkin pikavisiitti kuin nautinnollinen ”omahetki”. En vain pysty kuuntelemaan sitä itkua ollenkaan.

7. Aina on Theo mielessä

Vaikka Theo olisi isänsä kanssa ja mulla olisi sali tai jokin muu meno, niin aina Theo on jollain tavalla mielessä. Vaikka luotan herra x:ään koko sydämmestäni, niin silti mä mietin, että mitenköhän siellä menee ja onhan kaikki hyvin. Jos olemme samassa huoneessa ja keskustelen jonkun kanssa ja Theo on jonkun toisen sylissä, niin silti toisella korvalla kuuntelen miten hänellä menee.

8. Ohjelmaa on koko ajan

Kalenteri on enemmän täynnä ohjelmaa kuin työelämässä olessa. Näen todella paljon kavereita Theon kanssa, käymme kaksi kertaa viikossa vauvakerhossa ja kerran viikossa vauvauinnissa. Tuntuu, että koko ajan on jotain. 😀

9. Miten paljon nautinkaan tästä kaikesta

Olin hyvin skeptinen sen suhteen miten mun pää kestää työelämästä irtautumisen ja omasta ajasta luopumisen. On ollut huojentavaa tajuat, että nautin vauva-arjesta koko sydämmestäni, vaikka välillä vähän väsyttääkin. <3

Minkälaista On Bloggaajan Arki Pienen Vauvan Kanssa

Minkälaista on bloggaajan arki vauvan kanssa? Milloin kirjoitan? Miten nappaan kuvia ja milloin edtoin ne? Nyt ajattelin kirjoittaa teille miten tämän toteutan.

Pienen vauvan kanssa arki on yllättävän hektistä. On vaipanvaihtoa, soseiden maistelua, imettämistä, päälle pukemista, leikkimistä, nukuttamista ja sitten homma alkaakin jo alusta. 😀 Tuossa välissä pitäisi itse saada tehtyä perusarkijutut kuten suihku, hampaiden pesu, syöminen, jne.

Olen ottanut rutiiniksi, että kirjoitan aamulla kun Theo viihtyy silloin parhaiten sitterissä. Kirjoitan useamman postauksen valmiiksi. Kirjoitan myös luonnoksiin aiheita, joista haluan kirjoittaa.

Valokuvia otan melkein päivittäin. Joskus herra x tai joku ystävä auttaa kuvaamisessa, joskus taas käytän kameran automaattia. Valokuvat editoin yleensä iltaisin, kun herra x on tullut töistä ja voi olla Theon kanssa.

Suunnittelen viikon aina etukäteen ja mulla on aika hyvä kuva jo sunnuntaina mitä seuraavalla viikolla julkaistaan. Jätän myös aina pelivaraa, jos tuleekin jokin sellainen idea, jonka haluan julkaista heti.

Bloggaaminen on aika kokonaisvaltaista työtä, koska se on tavallaan läsnä joka hetkessä; pitää ideoida, kuvata, markkinoida, jne.

Nyt Theo on jo sen ikäinen, että uskallan ottaa sen mukaan eri tilaisuuksiin joihin saan kutsuja. Se on kyllä ollut kivaa päästä sosialisoitumaan eri paikkoihin ja tapaamaan bloggaaja-kollegoita.

Theo ei kotona nuku noita päiväunia, niin ajattelin, että rupean käymään vaunulenkillä Theon kanssa.  Samalla reissulla voin mennä kahvilaan hoitamaan koneella blogijutut. Näin Theo saa nukuttua ja minä tehtyä omia juttuja.

Terkkuja muuten sängyn pohjalta. Kolme viikkoa kestänyt flunssa taas kerran paheni ja ollaan molemmat Theon kanssa kauheessa flunssassa. Ei kiva!