Kun Lapsi Sairastaa

Nyt se sitten tuli. Theon ensimmäinen flunssa. Viime viikolla oli yksi yö milloin Theo heräili parin tunnin välein ja mietin, että mikä ihme hänellä nyt on. No aamulla hänellä olikin sitten nuhaa ja yskää. Raukka oli koko päivän ihan minussa kiinni. Nyt flunssa on kestänyt noin 5 päivää. Theon olo on kyllä parantunut, mutta vielä on vähän kuivaa yskää ja välillä lähtee räkää.

Olen yrittänyt auttaa tukkoisuutta nenäimurilla ja suolatipoilla. Siitä vaan tulee kauhea huuto, kun hän ei yhtään pidä siitä.

Lauantaina pöpö iski myös mulle. Sunnuntai ja maanantai olivat mullakin ihan tuskaa. Nyt onneksi itselläkin helpottaa jo olo. Herra x on kantanut mulle nenän eteen ties mitä vitamiineja tässä muutaman päivän. Eilen hän lähti Theon kanssa myös isänsä luokse, niin sain rauhassa nukkua päiväunet.

Se on kyllä inhottava seurata sivussa kun oma lapsi on kipeenä. Varsinkin näin pieni, joka ei voi sanoa, että mihin sattuu. Koko ajan saa olla huolissaan, että saahan toinen nyt happea kun röhisee niin paljon. Itse ottaisin saman flunssan vaikka miljoona kertaa kunhan vaan Theolla ei olisi mitään.

Onneksi flunssa ei kumminkaan mennyt niin pahaksi, että olisimme joutuneet sairaalaan. Monella on ollut nyt rs-virus, joten tottakai aluksi pelkäsin, että kyseessä on se. Kuumetta ei kumminkaan tullut ja yleisvointi on ollut muista oireista huolimatta hyvä.

 

Theo 3 Kuukautta

Päivät ja viikot vaan vilisee silmissä. Uskomatonta, että Theon syntymästä on jo kolme kuukautta. Tämän kuukauden aikana on tapahtunut aika paljon.

Theolla on ensi viikolla kolmen kuukauden neuvola ja jännityksellä odotan miten paljon hän onkaan kasvanut. Paino on varmasti reippaasti yli 7 kg. Ainakin veikkaan näin. Hän ei näytä ollenkaan enää pikku vauvalle vaikka onkin vasta 3 kuukautta. 😀

Tämän kuukauden aikana Theo on selvästi oppinut viihtymään enemmän sitterissä. Aamuisin on ihan rauhassa siinä kun teen aamupalaa. Kiltisti hän minua katselee ja naureskelee.

Hän tykkää kuunnella myös musiikkia. Kuuntelemme päivittäin lastenlauluja ja selvästi tykkää siitä. Rupesi nimittäin yksi kerta itkemään kun laitoin musiikin pois ja rauhoittui heti kun laitoin musiikin takaisin.

Syömisajat ovat myös lyhentyneet. Hän syö nopeammin ja ei enää vitkuttele rinnalla pitkiä aikoja, vaikka sylissä viihtyykin. Hän haluaisi olla koko ajan pystyasennossa ja katsella ympäriinsä. Leikkimatolla hän ei oikein vielä viihdy.

Aamuisin yleensä herään siihen kun Theo juttelee minulle ja kun aukaisen silmät hän rupeaa aina nauramaan. Se on kyllä aivan ihanaa.

Se on ollut hieman raskasta kun hän ei oikein kotona nuku päiväunia. Saattaa nukahtaa monta kertaa päivässä, mutta nukkuu vaan n. 10 min pätkiä ja säpsähtää hereille. Sitten hän menee ihan yliväsyneeksi ja itkuiseksi. Tämän takia melkein joka päivä meillä onkin ohjelmaa, koska hän nukahtaa aina autoon tai rattaisiin.

Nämä kolme kuukautta ovat olleet itselleni aivan ihanaa aikaa. Olen nauttinut äitiydestä ja päivistä tutustuen poikaani. <3