Theo 11 Kuukautta

Mun pieni vauva ei kohta olekaan enää vauva, vaan taapero. Ei voi muuta sanoa, kuin että uskomatonta mihin tämä aika katoaa.

Tän kuukauden aikana on taas paljon tapahtunut kehitystä. Theo konttailee kovaa vauhtia joka paikkaan ja haluaa olla pystyssä koko ajan. Eli nousee seisomaan tukea vasten ja kävelee esim. sohvan reunaa kädellä kiinni pitäen edes takaisin. Eli kävely on myös aika kova juttu. Hän oppi kävelemään yksin myös tukikärryllä. Ei varmasti mene pitkään, että kävelee jo ilman mitään tukea.

Nyt on selvästi tullut sellaisia kiukkukohtauksia. Eli jos jokin ärsyttää tai jostain kielletään, niin Theo kiljuu, karjuu ja vääntää tekoitkua. Osoittaa ihan selvästi mieltään.

Hän on kova poika heittämään tavaroita. Kotona hänen lempileikkinsä on, että ottaa muovirinkuloita tai palloja molempiin käsiinsä, alkaa konttaamaan ja vauhdissa heittää niitä eteenpäin. Syöttötuolissa on myös todella kiva heitellä alas kaikkea mahdollista.

Opetin Theolle myös ”heittämään femmat”. Tämä on niin hauska taito. 😀 Theokin aina nauraa, kun heitetään femmat. 😀 Hän myös antaa pusun ja häneltä kysyy, että Theo annatko pusun.

Olen antanut nyt jotain sormiruokaa ja Theo syö kyllä niitäkin tosi hyvin. Eli enää ei tarvitse olla niin huolissaan, mitä aluksi olin.

Theon vaatekoko on tällä hetkellä 80-86 eli aika iso poika on jo. 🙂 Uskomatonta, että kuukauden päästä vietetään 1 v synttäreitä ja vain muutama kuukausi mammalomaakin jäljellä. Apua!

Theo 10 Kuukautta

Nyt Theon mittarissa on jo kymmenen kuukautta. Apua! Kahden kuukauden päästä Theo täyttää jo vuoden. Ihan uskomatonta mihin tämä aika vain katoaa.

Uusia juttuja opitaan nyt koko ajan. Nyt Theo konttaa kovaa vauhtia joka paikkaan. Ryömiminen on jäänyt melkein kokonaan pois. Meidän asuntoa hän vetää ympäri joka päivä. Kuuluu vaan tömps tömps tömps. 😀

Theo nousee koko ajan seisomaan tukea vasten. Päivä päivältä tasapaino kehittyy. Vielä hän ei vain aina muista, että miten ylhäältä tultiinkaan alas. Useimmiten osaa kumminkin laskeutua varovasti alas. Kolhuilta ei olla kumminkaan vältytty, mutta onneksi tähän asti ollaan selvitty vain pienellä itkulla.

Nyt ihan muutaman päivän sisällä Theon tasapaino on ottanut harppauksen eteenpäin. Hänelle kun antaa toisen käden, niin hän kävelee luokse. Ilman apuja noita askeleita ei kumminkaan vielä oteta.

Theo rakastaa leikkiä palikoilla. Hän ottaa palikoita yhdestä pienestä ovellisesta laatikosta ja laittaa niitä sinne takaisin. Se on nyt kova juttu! Hän myös antaa pehmoleluille kyytiä. Yhtä Pandaa hän kuljettelee pitkin asuntoa ja retuuttaa. 😀

Kuten olen sanonut, ettei se sormiruokailu ole oikein meidän juttu, niin nyt olen vähän enemmän uskaltanut antaa niitä isompia palasia. Theo tykkää todella paljon vesimelonista. Yksi todella hauska uusi tapa on huulten nuoleskelu ruokailun yhteydessä. Se näyttää niin hauskalta! 😀

Theo rakastaa muita lapsia ja hakee heti kontaktia, jos lapsia on näköetäisyydellä. 

Nyt on aivan ihana, kun Theo hakee juuri tuota kontaktia ja nauraa onnesta, kun esim. x tulee kotiin. Theo konttaa kauheaa vauhtia aina x:n luokse ja rupeaa kiipeämään syliin. Se on kyllä hellyttävä näky.

Tämän kuukauden yöt ovat menneet ihan penkin alle. En ymmärrä miksi. Viimekin yönä herättiin yhteensä 8 kertaa. Huox vaan.

Vaikka yöt ovat mitä ovat, niin silti takana on taas yksi ihana kuukausi äitinä. 

Instagramissa Instastoorissa on muuten video meidän eilisestä tapaturmasta. Käykäähän katsomassa. Pääsette sinne tästä.